NJK Synchroonzwemmen in Zwolle

NJK Synchroonzwemmen in Zwolle

Zwolle – Aankomend weekend zaterdag 6 april 2019 vinden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Synchroonzwemmen plaats in het zwembad de Vrolijkheid te Zwolle.

Net als vorig jaar is de organisatie van het NJK Synchroonzwemmen in handen van de KNZB en SWOL1894. SWOL 1894 is vaker organisator geweest bij Nationale Kampioenschappen van andere disciplines en met een enthousiaste groep vrijwilligers gaan ze weer aan de slag om ook dit evenement tot een succes te maken. Tevens viert SWOL1894 haar 125-jarig bestaan ook weer tijdens dit evenement. Daarnaast zullen er uiteraard zwemmers van de afdeling Synchroonzwemmen meedoen.

Synchroonzwemmen wordt als sport nogal eens onderschat, het is een sierlijke, maar ook zware sport. Men moet niet alleen de vier zwemslagen beheersen, maar ook gevoel voor ritme hebben. Een groot deel van de figuren wordt onder water uitgevoerd. Ongeveer 95 deelnemers van 18 verschillende verenigingen uit Nederland en België zullen de kunst van het synchroonzwemmen tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen laten zien.
Alle deelnemers zwemmen mee aan de Figurenwedstrijd, die tevens de kwalificatie voor de uitvoeringswedstrijd is. Voor de uitvoeringswedstrijd kwalificeren zich 12 solisten, duetten en groepen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarbij de synchroonzwemmers hard zullen strijden voor de Nationale junioren titels.
Meer informatie over de Nederlandse Junioren Kampioenschappen is hier terug te vinden.
Tickets om de Nederlandse Junioren Kampioenschappen te kunnen bijwonen zijn hier te bestellen.

Artikel delen: