Start sloop voetgangersbrug Ceintuurbaan

Vanaf 25 maart tot en met 6 april 2008 vinden er werkzaamheden plaats m.b.t. de sloop van de voetgangersbrug bij het FC Zwolle stadion aan de Ceintuurbaan. De voorbereidingen vinden plaats van 25 maart t/m 28 maart. De sloop zelf zal in de twee weekeinden daarop plaatsvinden.

Van dinsdag 25 maart tot en met vrijdag 28 maart 2008 wordt er tussen 10.00 uur en 15.00 uur gewerkt in de middenberm van de Ceintuurbaan tussen de Boerendanserdijk en de Dr. Van Heesweg. Tijdens deze werkzaamheden is aan weerszijde van de tussenberm één rijstrook afgesloten. Ter hoogte van het Roodhuizerpad wordt een doorsteek gemaakt. In het weekend van 29 en 30 maart 2008 vindt de eerste helft van de sloop van de voetgangersburg aan de zijde van het stadion plaats. Van zaterdag 07.00 uur  tot en met zondag 16.00 uur wordt verkeer in noordelijke richting tussen de Dr. Van Heesweg en Boerendanserdijk omgeleid via de andere rijbaan. Verkeer uit de richting Raalte/Almelo mag bij de kruising Boerendanserdijk alleen rechtdoor. Verkeer uit de overige richtingen kan wel de Brederostraat en Boerendanserdijk in- en uitrijden. (Brom-) fietsers worden via het fietspad langs het Openlucht Zwembad omgeleid.

De tweede helft van de sloop, aan de zijde van het Openlucht Zwembad, vindt plaats in het weekend van 5 en 6 april 2008. Van zaterdag 07.00 uur tot en met zondag 16.00 uur wordt verkeer in zuidelijke richting tussen de Brederostraat en Tesselschadestraat omgeleid via de andere rijbaan. Verkeer vanuit de Brederostraat kan niet rechtsaf slaan de Ceintuurbaan richting Raalte/Almelo op.

(Brom-)fietsers worden via het fietspad langs het Openlucht Zwembad omgeleid.

Alle werkzaamheden en afsluitingen worden via tekstborden in de week voorafgaand aan het betreffende weekend bekend gemaakt. Gedurende de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Kniepert… 😛

  Maar wel apart dat zo’n betonnen ding toch nog emoties kan oproepen.
  Wanneer is die loopbrug eigenlijk gebouwd?
  Ik weet niet beter dan dat ie er altijd al stond.


  ⚠️ Meld

 2. Ik geloof dat hij ergens in de jaren 80 er neer is geplempt. Valt me nog 100% mee dat er niet allerlei protesten tegen zijn geweest.


  ⚠️ Meld

 3. Jaren ’60, dan is het helemaal opvallend dat er niet allerlei protestgroepen/verenigingen/verzameling/etc. in de pen zijn geklomen om dit ‘unieke stukje Zwolle’ te beschermen. Normaal zijn ze er als de kippen bij om vooruitgang tegen te houden.


  ⚠️ Meld

 4. In ieder geval
  Die brug stond er in ieder geval al in mei 1964. Toen ben ik als 5 jarige met mijn fietsje nog flink ten val gekomen, en hij was splintertjenieuw, die fiets dan. Kreeg hem op mijn vijfde verjaardag. ;D


  ⚠️ Meld

Reageer