Cibap opent Playground

Cibap opent Playground

Zwolle – Op donderdag 25 april opent het Cibap een bijzonder pand: de Cibap Playground. Opgebouwd uit al eerder gebruikt en her te gebruiken materiaal. De Playground, gesitueerd tussen het hoofdgebouw en de Ontwerpfabriek, nodigt uit om op een duurzame manier ontwerpkrachten te bundelen. Circulair en over de grenzen van vakdisciplines krijgen studenten en professionals letterlijk de ruimte om nieuwe uitingsvormen en ontwerpen te creëren en te experimenteren met (afval)materialen. 

De Cibap playground wordt op donderdag 25 april geopend door Monique Schuttenbeld, wethouder bij de gemeente Zwolle, Eddy van Hijum gedeputeerde bij de provincie Overijssel en Jeroen de Vries, curator en initiatiefnemer van Coal + Ice, een expositie over klimaatverandering. Hierna geven studenten van verschillende opleidingen uit het laatste leerjaar een presentatie gelieerd aan de Fashion Revolution week. Bewustwording rond het verduurzamen van de mode-industrie staat hierbij centraal.

De opening van de Playground maakt onderdeel uit van de Future Designer Days op het Cibap. Twee dagen die in het teken staan van duurzaamheid en design. Studenten nemen deel aan een uitgebreid programma van lezingen en workshops.

In de Playground is eveneens een weergave te zien van het ‘Coal + Ice’ project, een expositie over klimaatverandering die vorig jaar september in San Francisco in première ging. Cibap onderzoekt de mogelijkheden ‘Coal + Ice’ naar Zwolle te halen

Artikel delen: