Werkzaamheden aan verkeerslichten Rijnlaan – Waallaan en Ceintuurbaan

Werkzaamheden aan verkeerslichten Rijnlaan – Waallaan en Ceintuurbaan

Zwolle – Deze maand wordt er op twee plekken in de stad gewerkt aan de verkeerslichten. De werkzaamheden hebben invloed op het doorgaande verkeer.

Verkeerslichten kruising Rijnlaan – Waallaan
De kast van de verkeersregelinstallatie wordt vernieuwd, dit is de kast voor de techniek van de verkeerslichten. Op 15 april starten de voorbereidende werkzaamheden. Deze vinden vooral in de berm plaats, hiervan heeft het verkeer weinig tot geen hinder. Vanaf 29 april tot en met 2 mei staan de verkeerslichten vanwege de werkzaamheden uit. In deze periode wordt de oude kast verwijderd, de nieuwe geplaatst, in werking gezet en getest. Verkeersregelaars regelen dan het verkeer.

Verkeerslichten Ceintuurbaan, ter hoogte afrit 20 Zwolle-Noord
In de nacht van 16 op 17 april wordt tussen 20.00 en 06.00 uur een zwaar beschadigde paal van het verkeerslicht aan de Ceintuurbaan vervangen. Het gaat om het verkeerslicht ter hoogte van het viaduct A28, bij afrit 20 Zwolle-Noord. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is een aantal routes afgesloten.

Afrit 20 is afgesloten voor verkeer komend vanuit de richting Hessenpoort / Meppel. Voor verkeer komend vanaf de richting Amersfoort is op afrit 20 de rijstrook naar linksaf dicht. De twee rijstroken voor rechtsaf blijven wel toegankelijk. Ook is de Zwartewaterallee vanaf de Rijnlaan tot aan de oprit Zwolle – Noord afgesloten.

Omleidingsroutes worden aangegeven. Verkeer met bestemming N35 / Almelo / Marslanden wordt geadviseerd via afrit 18 Zwolle-Zuid via de IJsselallee te rijden. Omleidingsroute voor verkeer komend vanuit de richting Meppel met bestemming richting Oosterenk: doorrijden tot Centrum (afrit 19) en via toerit 19 naar afrit 20 richting Ceintuurbaan rijden.

Artikel delen: