Gedeelte Nieuwe Deventerweg tijdelijk afgesloten

Gedeelte Nieuwe Deventerweg tijdelijk afgesloten

Zwolle – Nu bijna alle woningen van het nieuwbouwproject Zuiver Zuid in de wijk Ittersum in Zwolle-Zuid zijn opgeleverd, begint aannemer Hoogeboom in de periode van 15 t/m 26 april met de aanleg van een verkeersplateau om de Rozeboomlaan op de Nieuwe Deventerweg aan te sluiten. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt een deel van de Nieuwe Deventerweg gedurende twee weken tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De afsluiting ligt tussen het Kringloopbedrijf en het Chinees-Indisch restaurant. Omleidingsroutes gaan via de Burgemeester Vos van Steenwijklaan en de IJsselallee. Alle aanliggende percelen aan de Nieuwe Deventerweg blijven bereikbaar via de omleidingsroute. Fietsers worden omgeleid via de parallelweg van de Nieuwe Deventerweg. Stadslijn 8 (voormalige lijn 4) rijdt deze twee weken om via de Gruitmeesterlaan. Daarvoor worden in buurt van het Ter Kuilenpad en de Snavel van Emekamp, aan de zijde van de Gruitmeesterslaan, tijdelijke bushaltes gemaakt.

In het najaar van 2018 is de bouw van het nieuwbouwproject ‘Zuiver Zuid’ aan de Nieuwe Deventerweg gestart. De huizen worden gebouwd op een plek waar voorheen een oude boerderij stond. De woningen zijn gelegen aan de Rozeboomlaan, vernoemd naar het voormalige Hotel-Café-Restaurant ‘De Rozeboom’ waar nu een chinees-Indisch restaurant is gevestigd.

Artikel delen: