Er is weer Pasar Malam Bali in Zwolle

Bijna alle zintuigen worden direct aangesproken als je dit weekend de IJsselhallen betreedt. Er is weer Pasar Malam Bali. De populaire oosterse ‘avondmarkt’. Dit jaar wordt het culturele feest alweer voor het elfde achtereenvolgende jaar door organisatie R.E.E. in de Zwolse IJsselhallen georganiseerd. De Pasar Malam Bali is een begrip voor Zwolle en omstreken. Het evenement trekt jaarlijks duizenden mensen naar de IJsselhallen.


De eigen huisband van de oosterse ‘avondmarkt’…

Bezoekers die in een Oosters paradijs genieten van de tientallen kraampjes met de meest uiteenlopende waren. Snuffelen en shoppen, zich laten verrassen door het culinaire aanbod en de kookdemonstraties waar bezoekers actief aan mogen deelnemen. Of, genieten van een rijk gevuld entertainmentprogramma op het grote podium. Maar er is ook kunst! Binnen zijn in een wereld waar ruiken, voelen, proeven en kijken de belangrijkste ingrediënten zijn. Ook een wereld waar jong en oud elkaar met respect begroeten. De organisatie is erg tevreden op deze eerste ‘marktdag’. De terrasjes zaten vol en de bezoekers schuivelden gezellig langs de talloze marktkraampjes. De beide Paasdagen is er ook nog de Pasar Malam Bali.


De Zwolse Toya exposeert op de Pasar Malam Bali…

Justine Pelmalay en Shuman & Angel-Eye

Bezoekers met interesse voor de geschiedenis komen tijdens de Pasar Malam Bali volledig aan hun trekken. Er zijn diverse informatiestands en een unieke fotocollectie van historische prents. Uit respect en waardering worden ook dit jaar onze oud vetaranen uitgenodigd om gratis het evenement te komen bezoeken.

Op het speciale culturele podium zijn er lezingen, sprookjes en verhalen voor jong en oud, dansworkshops, een bijzondere hoedenshow en het inmiddels veel geroemde cabaret Tempo Doelloos van schrijver Roy Piette.

Drie dagen Pasar Malam Bali is ook drie dagen volop entertainment, variërend van dansgroepen tot bands en soloartiesten. Een divers aanbod voor de vele doelgroepen die dit jaarlijkse evenement bezoeken. Zo zal zangeres Justine

Pelmalay laten horen en zien waarom zij nog steeds tot de best zangeressen van ons land behoort, laat good-old Rudy van Dalm zich vergezellen door zijn zingende kinderen de Raindrops en spelen bands als de Chairwinders, de F&F

Band en de Nightbreakers de mooiste songs uit heden en verleden. Bijzonder is ook de komst van Rene Shuman en Angel-Eye. Sinds 2003 vomen zij samen een zeer succesvol muzikaal duo. De muziek van Shuman wordt vaak geassocieerd met Elvis maar pas vier jaar geleden nam Rene voor het eerst een Elvis-cover op. Door het publiek wordt Rene jaarlijks in de top 3 van beste gitaristen gekozen.

Kinderopvang

Tien jaar Pasar Malam Bali in de IJsselhallen betekent het succes van een vertrouwde formule waar steeds meer gezinnen op af komen. Dat was voor de organisatie aanleiding om vorig jaar een speciale kinderopvanghoek in te richten. De reacties waren positief en ook dit jaar hoeven de kleintjes zich geen moment te vervelen. Onder begeleiding van Landstede-studenten kunnen de ouders hun kroost met een gerust hart daar achterlaten om zelf in alle rust te gaan shoppen en slenteren. Voor gezinnen en groepen hanteert de organisatie speciale kortingstarieven. Dat is echt Pasen op z´n best.

23 en 24 maart 2008 IJsselhallen Zwolle de 11e Pasar Malam Bali.

Openingstijden: zondag 11.00-22.00 uur en maandag 11.00-19.00 uur

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ik las al eerder over de Pasar, maar behalve wat hier ook weer genoemd wordt over speciale tarieven, zie ik nergens, op hun eigen site ook niet, de tarieven genoemd.

  Iemand enig idee hoe duur het dit jaar is?


  Maak melding

 2. Marrianne,
  Onderstaande prijzen gekopieerd van site IJsselhallen

  Prijzen

  volwassenen ?? 8,00
  kinderen t/m 12 jaar ?? 3,00
  kinderen tot 6 jaar onder begeleiding gratis
  studenten op vertoon van OV-jaarkaart ?? 4,00
  3 dagenkaart ?? 20,00
  houders Veteranenpas incl. begeleider gratis  Maak melding

 3. Het werd ieder jaar minder daar, daarom vorig jaar niet geweest.
  Vanmiddag toch weer gegaan, maar wat een blamage weer.
  Schandalige dure entree voor een paar kraampjes waar je ook weer
  duur betaald voor de waar, de opstelling slaat nergens op zo,
  en het eten is ook niet meer wat het geweest is voor die prijs.
  Dit was echt het laatste jaar voor ons. :'(


  Maak melding

 4. Diana
  Sorry Diana, maar het is een feest voor mensen die gevoel voor Indonesia en haar cultuur heeft .
  Dus ga s ff gezellig naar de Mac.
  Duur ???? … donderop man, die sigaretten van jou, zijn pas duur.


  Maak melding

 5. tegenvaller
  Nadat ik vorig jaar dolenthousiast was net al mijn kinderen (en me er dit jaar dus op verheugde) was ik dit jaar toch wel enorm teleurgesteld met het karige aanbod. Zo weinig kraampjes in vergelijking met vorig jaar (de grote hal nog niet voor de helft gevuld!) en dat voor dat entreegeld (geen goede prijs/kwaliteitverhouding). Heel jammer ik denk niet dat er wat mij betreft een herhaling volgt.


  Maak melding

 6. Beetje flauw hoor, Ilse, aangezien je niet verwacht verder te moeten zoeken als het op de officiële website van de pasar niet staat… Aduh zeg….


  Maak melding

 7. Nee, pfff, verbintenis met indonesia? Met soeharto zeker?
  De kolonisatie en onderdrukking van molukkers waar alle indo’s van profiteerden? Molukkers in kampen en indo’s in den haag. Wat hadden ze het ineens slecht zonder hun baboes.
  Allemaal lonny’s. Niet mokkeh lekker wokkeh, maar wel betaleh!
  Mag van mij afgeschaft worden. Maak er maar een internationaal festival van waar andere landen ook hun cultuur mogen laten zien. In iedergeval de zaal vol en geen achterlijke prijzen en een normale prijs voor culturele dingen uit het land.


  Maak melding

 8. Rudy van dalm & his Raindrops
  Pasar Malam Bali te zwolle geeft zeker een gevoel voor Indonesia.
  Vooral als Rudy van Dalm & his Raindrops (Nestor en Godfather van de Indische muziek, zijn kinderen Errol, Cynthia en Linda) zijn muziek laat horen dan mis ik mijn geboorteland.
  Salaam Arifin


  Maak melding

Reageer