Wordt het deze zomer stil in de stad?

Wordt het deze zomer stil in de stad?

Zwolle – D66 wil dat de binnenstad een fijne plek is voor bezoekers én bewoners. Dat er in het geval van de Living Room iets mis is gegaan, mag duidelijk zijn. Om te voorkomen dat er ook op andere plekken problemen ontstaan, pleit D66 er voor om op korte termijn een bredere discussie te voeren over wat er nu wel en niet in de Zwolse horeca mag. Zeker nu de zomer voor de deur staat en Zwolle staat te popelen om van de binnenstad te genieten.

Het is goed dat er vanuit de stad actie wordt genomen om livemuziek voor de Living Room te behouden – D66 sluit zich daar dan ook volledig bij aan – maar tegelijkertijd constateert de partij dat er een dieper probleem achter dit specifieke incident schuilgaat, namelijk regelgeving die niet aansluit op wat we als gemeente willen bereiken: een bruisende, leefbare stad zijn. D66-raadslid Claudia van Bruggen: “Zwolle zou een plek moeten zijn waar mensen met plezier uitgaan en naar livemuziek kunnen komen luisteren. Maar ook een stad waar het fijn wonen is. Ook in de binnenstad. Die twee moeten eigenlijk naast elkaar bestaan. We willen dan ook dat de gemeenteraad op korte termijn opnieuw kritisch gaat kijken naar zijn horecabeleid. Zodat we kunnen voorkomen dat er opnieuw een hardwerkende horecaondernemer de dupe wordt van te strenge regels en de leefbaarheid van de stad verder onder druk komt te staan. De balans moet beter.”

D66 maakt zich al langer zorgen over de leefbaarheid van Zwolle. Waar organisatoren van dancefeesten de stad de rug al toekeerden vanwege te strenge regels over geluid, lijkt nu livemuziek in de binnenstad het slachtoffer van niet passend beleid. Claudia: “Een prachtige groeistad als Zwolle moet niet veranderen in een stil dorp. Muziek is belangrijk voor de leefbaarheid. Laten we snel op zoek gaan naar een betere afweging, waarbij recht wordt gedaan aan bewoners, horecaondernemers en bezoekers van onze mooie binnenstad.” 

De regels die nu voor de problemen bij de Living Room hebben gezorgd, vloeien voort uit de gemeentelijke Horecavisie. Het college werkt aan een nieuwe visie die volgens de planning eind vorig jaar al naar de gemeenteraad gestuurd zou worden. D66 vraagt zich af waar die visie blijft en of de problemen bij de Living Room niet voorkomen hadden kunnen worden als de raad eerder over dit onderwerp had kunnen spreken. Claudia: “Hopelijk kunnen we dat op korte termijn alsnog tegemoet zien en met z’n allen over dit onderwerp van gedachten wisselen. De stad verdient duidelijkheid.”

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Artikel delen: