Seniorenplein Driezorg locatie Fermate bestaat 10 jaar

Zwolle – Donderdag 17 april is het 10 jaar geleden dat het Seniorenplein in Driezorg locatie Fermate feestelijk geopend werd. Familie Van Born en De Wilde waren betrokken vanaf het eerste uur. Vol enthousiasme zijn zij, samen met de toenmalige welzijnsmedewerker aan de slag gegaan met het opstellen van een plan en uiteindelijk met de uitvoering daarvan.

Het Seniorenplein is een gezellig ontmoetingsplein voor alle senioren uit de wijk Holtenbroek, in de grote hal van Fermate. Naar aanleiding van het project ‘Wijkbudgetten’ van gemeente Zwolle is dit plein gerealiseerd. Het doel van dit plein was om (wijk)bewoners te activeren en te stimuleren en de wijk leefbaarder te maken.

Meneer van Born vertelt: ‘Destijds konden we bij de gemeente een project indienen zodat we subsidie konden krijgen. Iedereen in de wijk Holtenbroek kon een plan indienen, vervolgens mochten de wijkbewoners stemmen op het beste idee. Dat ging echt met stembiljetten, net een verkiezing! Per categorie kwam er dan een winnaar uit.’ Mevrouw De Wilde vult aan: ‘We moesten toen dus echt campagne gaan voeren, overal in de wijk hebben we flyers door de bus gedaan. Maar met resultaat: we kregen een bedrag van €30.000,- om te besteden aan ons Seniorenplein!’

Van dat geld werden mooie dingen gerealiseerd, ‘We hebben koffietafels, een computerruimte (die inmiddels omgebouwd is tot kringloopwinkel), twee keukenblokken, een televisie en een mooie overkapping van muzieknoten kunnen aanschaffen. Ook is de expositieruimte toen ontstaan’ vertelt meneer De Wilde. En het was, en is, een succes! ‘Veel (wijk)bewoners maken dankbaar gebruik van het seniorenplein. Er worden activiteiten georganiseerd, er wordt koffie gedronken en het is een mooie plek om elkaar te ontmoeten.’ beaamt mevrouw Van Born.

De openings was destijds een feestelijk moment. ‘We hebben vrijwilligers in ‘uniform’ laten serveren, en er was veel aandacht van de pers’, vertelt meneer Van Born. ‘Afgelopen jaar waren we alweer aan het nadenken over het 10-jarige jubileum. Deze keer is het georganiseerd door de service coördinatoren van Fermate.’

Artikel delen: