Regio Zwolle Volleybal kijkt weer vooruit

Regio Zwolle Volleybal kijkt weer vooruit

Zwolle – Bjorna Gras, Kim de Wild en Nova Marring dragen ook in het seizoen 2019-2020 het shirt van Regio Zwolle Volleybal. Daarnaast stroomt Daantje Vennik vanuit het Zwolse opleidingsprogramma door naar het eerste damesteam. En assistent-coach Pascal Veneman blijft nog zeker een jaar verbonden aan de Zwolse eredivisieclub.

“Er is hard gewerkt de afgelopen weken om het team en de staf voor komend seizoen vorm te geven. Het nieuwe management heeft direct de mouwen opgestroopt en met effect, want het team voor komend seizoen begint al goede vormen aan te nemen”, zegt hoofdcoach Wilfried Groothuis, die in februari zijn contract verlengde. “Ik ben erg blij dat Pascal Veneman voor nog een seizoen aan ons verbonden blijft. Pascal heeft zijn waarde de afgelopen jaren duidelijk bewezen en heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige collega-trainer.”

Wilfried Groothuis vindt het eveneens erg mooi dat Bjorna Gras, Kim de Wild en Nova Marring ook komend seizoen in Zwolle te zien zijn. “Deze drie speelsters hebben vorig jaar een sprong gewaagd door naar Zwolle te komen. Bjorna en Nova om zich te ontwikkelen en te laten zien in de eredivisie. En Kim om een lang revalidatietraject te laten eindigen in wedstrijdfitheid. Alle drie zijn ze ruimschoots in het halen van deze doelen geslaagd en ik ben heel blij dat ze het vervolg van hun carrière ook nog een jaar in Zwolle doorzetten”, aldus Groothuis.

De volleybalcoach vervolgt: “Dat we volgend seizoen wederom een talent uit het Zwolse opleidingsprogramma door kunnen laten stromen naar het eerste damesteam is iets waar Zwolle heel trots op mag zijn! Met Daantje Vennik stroomt het vierde talent in drie jaar tijd door naar de eredivisie. Wij verwelkomen Daantje van harte bij het team, waarin zij nu ook de volgende stap kan gaan zetten in haar carrière. Zij heeft na twee jaar meetrainen laten zien dat zij deze stap verdient. Ik heb er vol vertrouwen in dat zij van waarde gaat zijn voor ons team.”

Artikel delen: