Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

Zwolle – Speelronde dertig breekt vrijdagavond aan en dat betekent dat het slot van de competitie nu echt in zicht is. PEC Zwolle speelt de komende twee wedstrijden buitenshuis, te beginnen met een bezoek aan Tilburg. In het Koning Willem II stadion is zondagmiddag om 14.30 uur Willem II de tegenstander.

Het seizoen dat Willem II doormaakt doet denken aan het seizoen 2013/2014 van PEC Zwolle. De Blauwvingers beleefden toen een zorgeloos jaar met als klap op de vuurpijl een bekerfinale die tegen Ajax met 5-1 gewonnen werd. Dat is exact wat de tegenstander van zondag ook voor ogen heeft, al zal ongetwijfeld ook voor een minder grote overwinning worden getekend. Een bekerfinale is voor Willem II weliswaar minder lang geleden dan destijds voor de Zwollenaren, de spanning zal er niet minder om zijn. In 2005 bleek PSV met 4-0 een maatje te groot en dat is Ajax dit seizoen misschien ook wel, maar dat finales wedstrijden op zich zijn, staat zeker in Zwolle als een paal boven water.

Wie Willem II zegt, zei voor de winterstop Fran Sol. De Spaanse goalgetter was niet weg te denken uit de basiself van trainer/coach Adrie Koster. Na diens vertrek naar Dynamo Kiev, spreekt echter niemand meer over Sol. Tenminste, niet in de zin van een spits die gemist wordt, want met Alexander Isak heeft Willem II een nieuw goudhaantje in de gelederen. De huurling van Borussia Dortmund was dit seizoen al goed voor elf goals. En dan te bedenken dat de Zweed pas 19 jaar is en nu al kan rekenen op veel interesse van buitenlandse topclubs. Wat dat betreft kan Willem II de bekerfinale met een goed gevoel tegemoet gaan, al zal het ook in de competitie hoge ogen willen gooien om zo een plaats voor de play-offs voor Europees voetbal af te dwingen, mocht de finale verloren gaan.

In Zwolle geen bekerfinale of dromen over Europees voetbal, al is dat laatste op papier nog wel mogelijk. Trainer/coach Jaap Stam had maar één taak toen hij eind december werd gepresenteerd in het MAC3PARK stadion: PEC Zwolle behouden voor de Eredivisie. Mede door de drie zeges op concurrenten Excelsior (0-2), FC Emmen (3-0) en Fortuna Sittard (5-0), is de oefenmeester daar hard naar op weg. Zeker de meest recente zege gaf de ploeg lucht met het slot van de competitie in het vooruitzicht. Toch zijn de punten nog altijd meer dan welkom, ook nu de elfde plaats in de competitie wordt ingenomen. Voor Stam betekent de uitwedstrijd met Willem II het derde uitduel, uit de laatste vier wedstrijden buitenshuis, met een verhaal. Net als Ajax en PSV is ook Willem II een voormalig werkgever van de oud-verdediger. In 1995 werd Stam door Willem II overgenomen van Cambuur Leeuwarden, om al na een half jaar de stap naar PSV te maken. Mocht Zwolle zondag met de zege aan de haal gaan, dan revancheert het zich niet alleen van de 2-3 nederlaag uit eigen huis, maar verkleint het daarmee het gaat naar Willem II tot twee punten.

Scheidsrechter is zondag vanaf 14.30 uur Rob Dieperink. De leidsman floot eenmaal eerder een duel van PEC Zwolle en ook dat was tegen Willem II. De voorlaatste wedstrijd van vorig seizoen in Zwolle stond onder zijn leiding (0-1). Assistent-scheidsrechters zijn Ruud Bexkens en Sjoerd Nanninga. Official is Alex Bos. Luca Cantineau is de VAR vanuit Zeist, bijgestaan door Richard Brondijk. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: