Unieke filmvoorstelling over Nachtburgemeesters in het Fraterhuis

Unieke filmvoorstelling over Nachtburgemeesters in het Fraterhuis

Zwolle – In Filmtheater Fraterhuis is op zaterdagavond 20 april om 23.30 uur eenmalig de nachtelijke film ‘Wakers’ over het nachtburgemeesterschap te zien. In een caleidoscopische vertelling maken we kennis met een vijftal nachtburgemeesters uit Zuid-, Oost- en Noord-Nederland, met unieke beelden van de stad Zwolle.

In heel Nederland maar ook in de rest van de wereld krijgt het fenomeen van nachtburgemeester steeds meer gestalte. Steeds meer steden hebben een functionaris die het nachtleven promoot, stimuleert, op de kaart zet en bovenal: liefheeft. Het ambt van nachtburgemeester is weliswaar bijna overal nog vrijwilligerswerk, maar de nacht is belangrijk, want we weten inmiddels dat een groot deel van onze economie op de avonduren draait, als driekwart van de samenleving op een oor ligt.

Het wordt in de film duidelijk hoe belangrijk deze burgemeesters voor het nachtleven van de stad zijn en een verbinding maken met het leven overdag waar beslissingen worden genomen en beleid wordt gemaakt. We ontmoeten muzikanten, kunstenaars, barkeepers en mensen die uitgaan. Maar ook de nachtzuster, taxichauffeur en de portier. De film laat ook de exotische kanten van het nachtleven zien op het gebied van kunst en cultuur. Voor de kenner een feest van herkenning, voor de voyeur een bijzondere kennismaking.
De film ‘Wakers’ van regisseur Eric Blom is een idee van nachtburgemeester van Zwolle Jeroen van Doornik en Martijn van Hese, partijleider van de Partij voor Cultuur (PVC).
De kaartverkoop is gestart. Koop nu je kaarten bij Filmtheater Fraterhuis via de website (www.filmtheaterfraterhuis.nl) of aan de kassabalie voor dit unieke eenmalige evenement in Zwolle.
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen: