Samenwerking Thorbecke praktijkonderwijs en bedrijfsleven

Samenwerking Thorbecke praktijkonderwijs en bedrijfsleven

Zwolle – Leerlingen die praktijkonderwijs volgen hebben gedurende zes weken bij ‘Thorbecke in bedrijf’ onder leiding van vakmensen uit verschillende branches gewerkt aan de Techniekcarrousel. Vakmensen hopen zo nieuwe toekomstige collega’s te ontmoeten en de leerlingen spelen zichzelf hiermee in de kijker van werkgevers.

In het werkveld is er een grote vraag naar bekwaam personeel. Evenzo is er voor leerlingen die praktijkonderwijs volgen een groot belang om echt in de praktijk te leren. Vanuit dit vertrekpunt is bij ‘Thorbecke in bedrijf’ het plan ontstaan en uitgevoerd om samen met vakmensen uit de branche leerlingen op te leiden tot startbekwaam schilder, metselaar en installateur.

Extra bijzonder is het dat deze leerlingen niet alleen van de Thorbecke komen maar ook van andere Zwolse praktijkscholen, onder andere de Ambelt en Talentstad. De Techniekcarrousel wordt dinsdagochtend 16 april gezamenlijk met branches, leerlingen en mentoren feestelijk afgesloten met een certificaat en een lunch.

Artikel delen: