Deelnemers voetbaltoernooi SVI misdragen zich

Tijdens het internationale voetbaltoernooi op het terrein van  SVI is op vrijdagmiddag 21 maart door de politie bemiddeld. Er was tussen een teamleider en een Deense ouder onenigheid ontstaan. Daar waar sport hoort te verbroederen was het uit de hand gelopen en vielen er klappen.  Een en ander kon in de minne worden geschikt.

In de nacht van zaterdag 22- op zondag 23 maart werden rond middernacht jongens gesignaleerd op het platte dak van een school aan de Van der Capellenstraat. Toen de politie terplaatse kwam, werden ze bekogeld met kiezelstenen. De jongelui hadden echter in eerste aanleg niet in de gaten,dat zij met de politie te doen hadden. Samen met de leiding werd het verantwoordelijke team aangesproken op haar gedrag. Het viel op, dat de jeugdigen behoorlijk wat bier hadden gedronken. De ‘preek’ van de teamleiding maakte dan ook weinig tot geen indruk. Ook de sanctie, dat er geen bier meer zou worden getapt liet hen koud. Na de berisping liep het team gewoon weer naar de bar en bestelde opnieuw  bier. Een verbod op alcoholgebruik tijdens het voetbaltoernooi zou het aantal incidenten aanzienlijk verminderen en het sportevenement zeer ten goede komen.

Vijf jongens uit Zwolle (16 t/m. 18 jaar), zijn zondagmorgenvroeg 23 maart aangehouden. Zij maakten deel uit van een groep van 15 jongens, die vanaf het SVI -terrein kwamen. Meerdere groepen waren op straat waarvan de meeste deelnamen aan een voetbaltoernooi dat gehouden werd bij de voetbalvereniging SVI. Door het bike-surveillanceteam konden de jongelui in de gaten worden gehouden. De vijf maakten zich schuldig aan bekladding van verkeersborden. Zij werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. school is toch geen hotel
  het is toch raar dat een school en en een voetbal kantine daar voor leent. raar dat je in een school mag slapen .


  Maak melding

 2. ONGEREGELHEDEN
  dat een sporthal of school zich leent voor een overnachting is niet zo ongebruikelijk.Wij als voorwaarts muziekvereniging hebben in duitsland wel vaker van deze gelegenheden gebruik gemaakt . maar je moet wel weten dat je te gast bent.en je hebt ook nog een naam hoog te houden. als je dat niet kan ,hoor je niet thuis in zo.n evenement


  Maak melding

 3. Idd Henk, da’s niet vreemd .Wij hebben het met Pasen ook eens in België gedaan. Nu is er weer een groep terug trouwens uit België; ging ook altijd goed. Je moet je idd als gast weten te gedragen, anders vind ik het vreemd dat je weer wordt uitgenodigd.


  Maak melding

Reageer