Genomineerde dichters naar Bibliotheek Zwolle

Dit jaar wordt voor de vijftiende keer de VSB Poëzieprijs uitgereikt. Het is de belangrijkste poëzieprijs in het Nederlandse taalgebied.

De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en voor alle genomineerde dichters een kunstwerk van Linda Verkaaik. Dinsdagavond 1 april zijn twee genomineerde dichters, Jan Baeke en Anne Vegter, te gast in Bibliotheek Zwolle Centrum.

VSB Poëzieprijs
De jury heeft de volgende vijf dichtbundels uit een aanbod van 87 inzendingen genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2008: Groter dan de feiten (Jan Baeke), Innisfree (Christine D’haen), De Dame van de Tapisserie (Jacques Hamelink), Bres (Leonard Nolens) en Spamfighter (Anne Vegter).
De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de VSB Poëzieprijs vinden plaats op vrijdagavond 11 april in De Rode Hoed te Amsterdam. Voor het eerst kunnen lezers ook hun eigen winnaar kiezen door een stem uit te brengen op hun favoriete bundel en dichter via de website www.vsbpoezieprijs.nl.

Meer dan de prijs
Net als voorgaande jaren organiseren School der Poëzie en De Rode Hoed, vanaf de nominatie tot en met de uitreiking van de VSB Poëzieprijs, veel activiteiten in het hele land. Ook in Zwolle vinden er o.a. in samenwerking met Bibliotheek Zwolle diverse activiteiten plaats. Zo zijn er poëzieprojecten op diverse scholen en een masterclass voor jongeren onder leiding van de bekende schrijfster en dichtster Diana Ozon.

Dinsdagavond 1 april zijn Jan Baeke en Anne Vegter, twee genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2008, te gast bij Bibliotheek Zwolle. Beide dichters hebben meerdere dichtbundels op hun naam staan. De genomineerde bundels (Groter dan de feiten en Spamfighter) zijn eind 2007 verschenen. Jan Baeke en Anne Vegter dragen voor uit hun werk en worden door Liliane Waanders geïnterviewd.
Belangstellenden zijn van harte welkom van 20.00 tot 22.00 uur in het Biebcafe. Entreekaarten kosten 5,00. Kaartverkoop is alleen mogelijk via (telefonische) reservering bij de receptie van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80, 038 – 4217278).

Artikel delen:

Reageer