WVF geeft zege uit handen in slotfase

WVF geeft zege uit handen in slotfase

Zwolle – Vanmiddag moest WVF aantreden in Dalfsen tegen ASC’62, een ploeg waar de ploeg uit Westenholte in eerdere ontmoetingen de grootste moeite mee had en nog niet van had kunnen winnen. Vanmiddag leek het allemaal anders te gaan, maar de ploeg van trainer Marcel van der Steege toonde vanmiddag een behoorlijke gelijkenis met weer, dat werd tijdens de wedstrijd net als het spel van WVF steeds slechter.

WVF begon voortvarend aan de wedstrijd en had in Bas Koenen, die zijn rentree maakte na een langdurige blessure, weer een aanspeelpunt op het middenveld. Bovendien had het van de ploeg uit Dalfsen niks te duchten. De thuisclub trok zich vanaf het beginsignaal terug op de eigen helft en liet WVF zijn gang gaan. Al in de 4e minuut was het raak, Jabir Mazouz gaf vanaf rechts een indraaiende pass op Hessel Berends, die de bal vervolgens goed doorkopte op Martijn Ruijsch en bij zijn eerste balcontact meteen scoorde 0-1. Niet veel later in de 10e minuut lag nummer twee al in het net. Het was wederom Martijn Ruijsch die ditmaal uit een vrije trap op een meter of 25 van het doel scoorde en daarmee WVF op een comfortabele voorsprong zette 0-2.

Het leek dan ook een heerlijke middag te worden voor WVF ondanks de natte sneeuw en hagel wat uit de lucht kwam vallen, het had immers niks te vrezen van de thuisclub. Vlak voor rust werd de voorsprong zelfs nog uigebreid. Het was Mike te Wiele die met een snelle uitgooi Hessel Berends aan het werk zette en diens voorzet belande wat ongelukkig voor ASC’62 op de arm van Bijlenga, waarna de bal op de stip belandde. Jabir Mazouz wist hier wel raad mee en zorgde voor een 0-3 ruststand.

De tweede helft leek dan ook een formaliteit te worden, het liep echter allemaal anders en het venijn zat hem in de staart en dat mag de ploeg van Marcel van der Steege zichzelf aanrekenen. ASC’62 zette WVF flink onder druk zonder echt gevaarlijk te worden, terwijl WVF voldoende ruimte kreeg in de counter om de voorsprong nog verder uit te breiden, maar het maakte hierbij steeds de verkeerde keuzes. In de 64e minuut kwam ASC’62 op 1-3, het was van Gelder die de bal vanuit een voorzet vanaf rechts binnenschoot. Er leek echter nog geen vuiltje aan de lucht, met het weer was het wel anders, voor WVF. De thuisploeg drong wel steeds meer aan maar grote kansen kreeg het niet en de verdediging van WVF kwam dan ook geen moment in de problemen. Toch zat het venijn van de thuisclub in de staart van deze wedstrijd. In de 90e minuut schoot Drost een vrije trap langs de muur en doelman Mike te Wiele binnen 2-3. Enkele minuten later in blessuretijd werd het zelfs nog gelijk, uit een vrije trap valt de bal voor de voeten van Snel die hiermee wel raad wist 3-3. WVF zakte in een wak. De omroeper van de thuisclub ging helemaal uit zijn dak en smeekte de scheidsrechter om het eindsignaal. Zo verspeelde WVF vanmiddag onnodig een riante voorsprong en gooide het twee punten weg in de strijd om de nacompetitie en had het eindelijk af kunnen rekenen met de angstgegner uit Dalfsen.

Artikel delen: