Nooterhof gaat binnenkort open met hulp van veel vrijwilligers - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nooterhof gaat binnenkort open met hulp van veel vrijwilligers

Zwolle – Veel vrijwilligers hebben zich inmiddels ingezet om het openstellen van de Nooterhof weer mogelijk te maken. Zodra de gemeente groen licht geeft, is de opening een feit. De Milieuraad heeft met behulp van zo’n 80 vrijwilligers hard gewerkt om het park voor de opening in orde te maken. Ze staan te popelen om te beginnen.

In maart  heeft de werkgroep Vrijwillig Landschaps Onderhoud (VLO) op 2 zaterdagen heel veel werk verricht voor de op handen zijnde opening. Er is zwerfvuil opgeruimd, de takkenril is gerepareerd en het hekwerk van gevlochten wilgentenen is hersteld. Op 6 april was er ook een opknapdag in de Nooterhof. Een grote groep nieuwe vrijwilligers maakte het terras van het Earthship weer spic en span. De kruidentuin en een gedeelte van de groentetuin werd op orde gemaakt. Ze spitten een stuk gras om voor een Bloemenlint en gaven de composthoop weer een facelift. Ze deden veel klussen en ruimden veel rommel op.

De gemeente meldde zelf op 11 april hoe het met de openstelling van het park gaat. Het volgende werd gemeld:De gemeente is erg blij met de inzet van zowel de Milieuraad als het enthousiasme onder alle vrijwilligers om de Nooterhof ook in 2019 open te kunnen laten zijn. De werkzaamheden die onder andere afgelopen weekend (zaterdag 6 april red.) zijn uitgevoerd dragen daar zeker aan bij. We snappen dat iedereen nu graag verder aan de slag wil en begrijpen dat hiervoor ook het Earthship belangrijk is. Dat vraagt om heldere afspraken over het gebruik, beheer en onderhoud die gemaakt en die ook vastgelegd moeten worden. We werken er hard aan om te zorgen dat dit geregeld wordt en de deuren op korte termijn open kunnen.

Vrijwilligers  zijn van harte welkom. Wat kun je zoal doen? Koffie, thee of limonade schenken in het Earthship. Gasten wegwijs maken en informatie geven over wat er te doen is in het park. Meehelpen met diverse activiteiten die er georganiseerd gaan worden. Toezicht houden over het gebruik van het park. Meehelpen met onderhoud van kruidentuin. Klussen aan materiaal.

Heb je zin om een dagdeel per week, per twee weken of per maand mee te helpen? Stuur dan een mailtje naar Michiel van Harten via info@milieuraad.nl  Je ontvangt dan meer informatie.

Meer informatie kun je lezen op de site van de Milieuraad. Je kunt de Milieuraad ook volgen op Facebook.

Artikel delen: