Tielbeke en Cycloon zorgen voor minder vrachtverkeer in stad

Tielbeke en Cycloon zorgen voor minder vrachtverkeer in stad

Zwolle – Logistiek dienstverlener Tielbeke uit Lemelerveld heeft een succesvolle pilot achter de rug met de fietskoeriers van Cycloon uit Zwolle. Zendingen die geschikt zijn voor bezorging op de fiets geeft Tielbeke in de stad mee aan Cycloon; het bezorgbedrijf met de opvallende rode kleding en fietsen. Deze samenwerking zorgt voor vermindering van vrachtverkeer in de stad en draagt bij aan het Zwolse beleid om fietsen in Zwolle veiliger, comfortabeler en sneller te maken. Na de geslaagde pilot in Zwolle wordt de aankomende maanden landelijk opgeschaald, waardoor de twee landelijke logistieke netwerken Teamtrans (waar Tielbeke lid van is) en Fietskoeriers.nl (waar Cycloon lid van is) aan elkaar geknoopt worden.

Initiatief uit regio Zwolle
Tielbeke uit Lemelerveld en Cycloon uit Zwolle namen het initiatief tot deze groenere bezorgoplossing. De afgelopen periode is er een pilot in Zwolle geweest waarbij Tielbeke de zendingen afgeeft bij de vestiging van Cycloon aan de rand van de stad. Vervolgens brengt de fietskoerier de zending naar de klant. Zo vermindert de verkeersdrukte en wordt de CO2-uitstoot beperkt. De samenwerking tussen Tielbeke en Cycloon is ondersteund door Topsector Logistiek.

Logische samenwerking
“Bij Tielbeke zoeken we altijd naar nieuwe kwalitatieve en efficiënte logistieke oplossingen om de goederen van onze klanten af te leveren. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van stedelijke distributie en de rol van de logistiek daarin ligt het voor de hand dat wij deze pilot hebben uitgevoerd om te onderzoeken wat het betekent voor beide organisaties als de omgeving waar wij ons in bevinden, aldus Robert Tielbeke, directeur en eigenaar van Tielbeke.

“Wij zijn dé specialisten van de last mile”
Deze samenwerking past perfect in onze strategie om dé vervoerder van de laatste kilometer te zijn”, aldus operationeel directeur Nick Vreeswijk van Cycloon. “Wij zijn dé specialisten van de last mile en we bezorgen voor iedereen. Zo krijg je fossiele voertuigen de stad uit en maak je de stad leefbaarder. En hoe mooi is het dat wij bijdragen aan de duurzame doelen van een partij als Tielbeke én de gemeente Zwolle.”

‘Goed voorbeeld doet goed volgen’
Verantwoordelijk wethouder Dogger van de gemeente Zwolle is trots dat het initiatief voor deze stadslogistieke oplossing is genomen door twee transportbedrijven uit de regio Zwolle. “Als gemeente Zwolle hebben we de ambitie uitgesproken dat we volledig schone stadsdistributie willen in 2025. Dit willen we enerzijds halen met schonere voertuigen en anderzijds met minder vervoersbewegingen de stad in. De samenwerking tussen Tielbeke en Cycloon sluit daar perfect bij aan. Graag moedig ik andere partijen aan dit mooie voorbeeld te volgen.”

Artikel delen: