Veel bekijks bij opening Huis Assendorp - Foto: John Boers
Foto: John Boers

Veel bekijks bij opening Huis Assendorp

Zwolle – ‘In een verzorgingshuis is het vaak wat rustiger, hier heerst een prettige dynamiek’. Met deze woorden vatte wijkwethouder René de Heer de sfeer in het Zwolse Huis Assendorp perfect samen. Het is een unieke kwaliteit van dit huis, waar oud en jong samen iets moois van het leven maken.

Het was vrijdag 12 april een drukte van belang bij de officiële opening van het voormalige verzorgingshuis De Molenhof. Bezoekers waren niet alleen nieuwsgierig naar het gevarieerde programma dat de bewoners hen voorschotelden. Ze wilden ook graag een kijkje nemen in het compleet vernieuwde gebouw aan de Assendorperdijk.

De opening markeerde tevens de start van de Vereniging Huis Assendorp, opgericht door de bewoners om meer regie te krijgen over hun eigen manier van wonen.

Volop leven in Huis Assendorp
Ook als je ouder wordt, wil je midden in het leven staan. Volop genieten, praten, lachen, bezig zijn. Dat is waar Huis Assendorp voor staat. Een plaats waar oudere én jonge bewoners, buurtbewoners en bezoekers elkaar ontmoeten. Waar altijd bedrijvigheid is, met zorg dichtbij voor mensen die dat nodig hebben. Waar we wat voor elkaar over hebben. Waar ondernemers alle ruimte krijgen. Net als in onze Zwolse wijk Assendorp. Huis Assendorp is opgezet en ingericht in samenspraak met bewoners. Een open, levendige woongemeenschap waar alles draait om vrijheid, eigenwaarde, en zelfstandigheid en wederkerigheid. Waar je zelf bepaalt wat je nodig hebt om je te kunnen uiten, plezier te hebben, geïnspireerd te raken. Want wie wil er nu niet volop leven?

Kijk op www.huisassendorp.nl voor meer informatie. Of nog beter: kom langs!

Artikel delen: