Jeugd Hanzerenners succesvol

De snelgroeiende jeugdafdeling van de Zwolse wielervereniging de Hanzerenners is het seizoen prima begonnen. Met eindoverwinningen in de voorjaarscompetitie voor Anouk Noot en Rick Mensink wisten de Hanzerenners twee van de drie categorieën winnend af te sluiten.

De voorjaarscompetitie bestaat voor de jeugd uit een serie van 3 wedstrijden die op een afgesloten parcours van 2 km in Hattemerbroek verreden wordt. Ieder jaar wordt het jeugdbal met deze competitie geopend. Zaterdag werd de laatste wedstrijd verreden, waarop de balans kon worden opgemaakt.  In de jongste categorie voor 8 en 9 jarigen was het de Zwolse Anouk Noot die de voorjaarscompetitie op haar naam wist te schrijven. Zij wist de beide laatste wedstrijden als eerste de finishlijn te passeren. Dit leverde voldoende punten op om uiteindelijk de beker in ontvangst te mogen nemen.

In de oudste jeugdcategorie, (12 t/m 14 jaar) was het Rick Mensink die succesvol was. De talentvolle Mensink wist alle wedstrijden winnend af te sluiten. Steeds weer lukte het hem om solo van het peloton weg te rijden. Hij pakte hiermee niet alleen de punten voor de overwinning, maar ook de punten van de tussensprints. 

Op 19 april a.s. wordt er aan de Wythmenerplas een Landelijke jeugdwedstrijd verreden. De veelbelovende  seizoenstart geeft de Hanzerenners alvast veel vertrouwen om daar een goede uitslag neer te zetten.

Artikel delen:

Reageer