Ganzen in de buurt van A28-Katerdijk-Blaloweg gaan verhuizen

Ganzen in de buurt van A28-Katerdijk-Blaloweg gaan verhuizen

Zwolle – De ganzen die verblijven in de bermen van de A28, Katerdijk en Blaloweg worden deze week op diervriendelijke wijze verplaatst. Op woensdag 24 april verhuist de organisatie Hofganzen in opdracht van de gemeente de ganzen naar een speciale ganzenopvang.

De afgelopen tijd zijn er verschillende opties overwogen om de ganzen te vangen en verplaatsen en daarmee de veiligheid van het verkeer op deze plekken te verbeteren. Regelmatig steken de ganzen namelijk plotseling de weg over. Dit kan onveilige situaties opleveren voor mens en dier, daarom worden de ganzen nu verplaatst naar een ganzenopvang in Drenthe. “Dit is een mooie oplossing”, aldus wethouder William Dogger. “Doordat we de ganzen wegvangen wordt het veiliger en hoeven automobilisten niet meer plotseling op de rem te trappen met alle gevolgen vandien. En de ganzen hebben straks alle ruimte en een plek waar ze ongestoord en veilig kunnen rondlopen.”

Diervriendelijke werkwijze
Het vangen en verplaatsen van de ganzen doet de organisatie ‘Hofganzen’ op een diervriendelijke manier. Wanneer er bijvoorbeeld broedende ganzen worden aangetroffen, worden deze ganzen niet gestoord en op een later moment verplaatst. De andere ganzen verhuizen deze week naar een speciale opvang. Op deze plek kunnen de ganzen rondlopen op een terrein van circa vier hectare grond, dit is vergelijkbaar met acht voetbalvelden. De komende tijd gaat de gemeente onderzoeken of er maatregelen genomen kunnen worden zodat de bermen rondom de Blaloweg en Katerdijk minder aantrekkelijk worden voor ganzen om te verblijven.

Artikel delen: