‘Jouw kind, mijn kind’

Hebt u een kind met een (verstandelijke) beperking? Dan vindt u het net als iedere ander ouder heerlijk als úw zoon of dochter een werkomgeving vindt die aansluit bij zijn of haar wensen, behoeften en mogelijkheden. Dat kan dagbesteding zijn, werk bij sociale werkvoorziening of een arbeidsplaats in een regulier bedrijf. Maar deze plekken zijn schaars. Als werkgever wordt u wellicht afgeschrikt door een woud aan wet -en regelgeving. Om u te informeren over de regelgeving, subsidies en de mogelijkheden voor ondersteuning bij het aannemen van mensen met een beperking vindt er op dinsdag 8 april een informatieavond plaats in Zwolle.

Bent u ouder of familie van iemand met een verstandelijke beperking? En hebt u een eigen bedrijf? Dan is deze avond vooral geschikt voor u. U krijgt informatie over de mogelijkheden; niet om uw eigen kind in dienst te nemen, maar die van een andere ouder. Een soort puberruil dus. Uw kind komt bij mij werken en mijn kind gaat bij u werken. Alle regels, zoals de subsidiemogelijkheden, detachering en begeleid werken komen op deze avond aan bod. Daarnaast worden enkele voorbeelden gepresenteerd waar deze ‘puberruil’ fantastisch uitwerkt.

De avond vindt plaats op dinsdag 8 april in dienstencentrum De Terp, Radewijnsstraat 1 te Zwolle. De organisatie ligt in handen van de Regionale Federatie van Ouderverenigingen en MEE IJsseloevers in samenwerking met de Sociale Werkvoorziening in Zwolle (WEZO) en ouderverenigingen PhiladelphiaSupport , Dit Koningskind.

 

Artikel delen:

Reageer