Een vooruitblik op de laatste wedstrijden van PEC Zwolle

Zwolle – Laten we eerlijk zijn, het seizoen begon bijzonder slecht. PEC bungelde steeds onderaan en bleef gevaarlijk lang in de degradatiezone hangen. Als noodgreep werd trainer John van ‘t Schip ontslagen en werd Jaap Stam, die eerder al assistent-trainer bij de club was, aangesteld als hoofdtrainer.

Stam zal volgend seizoen aantreden als nieuwe trainer van Feyenoord. Voor nu heeft hij PEC weer aan het voetballen gekregen en zijn ze na speelronde 29 opgeklommen naar de elfde plaats in de ranglijst. De vraag is of dit genoeg is om nacompetitie te voorkomen en of er misschien nog wel meer in zit dat een elfde plaats.

PEC heeft in 29 wedstrijden 35 punten gehaald en staat zoals gezegd hiermee momenteel op de elfde plaats. Veilig voor nacompetitie is de club echter nog niet. Het verschil met de nummer 16 en 17 is slechts negen punten. Er zal dus gewonnen moeten worden in de eindfase van de competitie, als je tenminste niet wilt gokken op verlies van de clubs die nipt onder PEC staan. Met de hete adem in de nek van clubs als ADO, VVV en Fortuna, kan de eindstrijd om handhaving nog wel eens heel spannend gaan worden. Naar boven kijkend valt er echter ook nog heel wat winst te behalen. Een mooi moment om daar je geld op in te zetten, je vrienden uit te nodigen en gebruik te maken van een bonus via nl.unibet.be/promotions/raf. Heerenveen staat maar een punt boven PEC en we hebben allemaal gezien wat voor gatenkaas daar achterin zit. Daarnaast het bestuurlijke gerommel en het ontslag van de trainer, biedt voor PEC voldoende perspectief om hen in ieder geval in te halen. Ook Willem II, Groningen en misschien zelfs nog Vitesse, zouden in theorie op de ranglijst ingehaald kunnen worden.

Sommige clubs spelen feitelijk nergens meer voor mee, anderen vechten tegen degradatie en zelfs de strijd om de titel is nog niet beslist. Voor PEC is het belangrijk om punten te halen en zo hoog mogelijk te eindigen. Zelfs de play-offs voor Europees voetbal kunnen nog behaald worden, maar dan moet de concurrentie flink veel punten laten liggen. De meest realistische doelstelling is dus zo hoog mogelijk eindigen, los van de play-offs. Het zijn nog pittige wedstrijden die PEC te wachten staan. Alleen de wedstrijd tegen NAC is een wedstrijd waarbij er geen sprake is van een directe concurrent als tegenstander. Verder staan er nog wedstrijden tegen Willem II, Groningen, VVV en het altijd lastige Vitesse op de planning. De vorige wedstrijden tegen Willem II, VVV en Vitesse werden verloren, tegen NAC werd gelijkgespeeld en alleen de wedstrijd tegen Groningen werd gewonnen. Nu met een nieuwe trainer hopen we dat de kansen op een overwinning van PEC op deze ploegen, groter zijn geworden. Na deze wedstrijden kan PEC zich volledig richten op een sterke opvolger van Stam en gaan we afwachten wat het volgende seizoen ons brengen gaat.

Artikel delen: