The Prodigal Sons in originele bezetting

Aan al het goede komt dan toch echt een eind en na flink wat optredens tijdens de reünietour in 2007, is het vrijdag 4 april toch echt de laatste keer dat je de originele bezetting van The Prodigal Sons kan meemaken en wel in Hedon! Als muzikale gasten zullen Henk Bennen en Elco Stalknecht inpluggen, de band Dirtdawgs staat in het voorprogramma.

In 1991 werd Prodigal Sons opgericht en drie maanden later won de band al de Grote Prijs Van Nederland. Het debuutalbum ‘Wine Of Live’ werd zeer goed ontvangen en de eerste single ‘You Still Think’ ontpopte zich tot een radio hit. Kort daarna speelde de band in alle clubs van Nederland en volle zalen waren geen uitzondering op de regel. Een jaar later stonden ze op Pinkpop, maar het hoogtepunt was toch wel het optreden op popfestival South by Southwest (Austin, Texas).

Er kwam helaas een einde aan dit succesverhaal en de bandleden gingen ieder hun eigen weg. Ze bleven echter wel muzikaal actief. Zo besloot Gerrit Veldman zich op Blues te richten met de Veldman Brothers en tekende Erwin Nyhoff een contract bij Warner Music Benelux. Door een succesvol optreden in een cafe in Deventer, besloten Erwin Nijhof, Albert Bartelds, Gerrit Veldman en Rick Mensink (originele bezetting) een reünietour te doen. Wat je vanavond aantreft zijn dus geen stel ingedutte muzikanten, maar rockende muzikanten die nog eenmaal laten zien hoe het echt moet!

Dirtdawgs is een naam die staat voor een band, waarin een stel bevlogen muzikanten elkaar gevonden hebben. Hun doel? Op een rebelse manier smerige bluesrock spelen. Toen deze mannen voor het eerst bij elkaar kwamen, ieder met een eigen schatkist vol muziekervaring, ontstond er op die bewuste avond een band met een zéér eigen geluid. Dit geluid wordt vooral gekenmerkt door het unieke samenspel van twee gitaren en het karakteristieke geluid van een bluesharp.  

THE PRODIGAL SONS /DIRTDAWGS

Wanneer                     : vrijdag 4 april

Open                          : 20:00 uur

Aanvang                     : 21:00 uur

Entree                         : €10,00 (excl. € 1,- servicekosten)  

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato Zwolle en VVV Zwolle en ’s avonds aan de kassa van Hedon.

 

Artikel delen:

Reageer