Noodkreet Topvolleybal Zwolle

Noodkreet Topvolleybal Zwolle

Zwolle – Na de degradatie van Coniche Topvolleybal Zwolle is het nog maar de vraag of Zwolle komend seizoen een volleybalteam in de Topdivisie heeft. Als er uiterlijk maandag 22 april geen geld is en bestuurlijke mankracht, dat is het echt gedaan met het Zwolse volleybal op niveau.

Vanuit VC Zwolle en Voorsterslag is er de bereidheid om een doorstart te maken. Alleen dan moet er wel heel snel wat gebeuren. De inzet is een representatief team op het een na hoogste niveau, een volwaardig bestuur en een kwalitatief goede selectie. “Het is echt twee voor twaalf”, aldus speler en bestuurslid van de stichting topvolleybal Zwolle, Jelle Hilarius. Hij gaf al eerder aan te stoppen met dat bestuurswerk en alleen in de eredivisie te willen blijven spelen. Dat is gelukt, want deze week werd bekend dat hij naar Orion in Doetinchem vertrekt. Op de valreep zet hij zich nog eenmaal in voor het Zwolse volleybal.

Twee bijeenkomsten zijn eraan voorafgegaan, voordat deze noodkreet klinkt. De Nevobo eist op 1 mei duidelijkheid. Er is in totaal 15.000 euro aan sponsorgeld nodig. Ook zijn er bestuursleden nodig om in de stichting plaats te nemen en er moeten vrijwilligers komen om de organisatie in het algemeen en tijdens wedstrijddagen in het bijzonder op zich te nemen, zo luidt een gezamenlijk bericht. Alleen dan kan Topdivisie VC/ Voorsterslag komend seizoen van start op het een na hoogste niveau. Zo niet, dan komt er een team uit in de tweede divisie.
Van Coniche Topvolleybal Zwolle heeft al een aantal spelers aangegeven in de Topdivisie te willen spelen. “Alleen zij willen ook weten waar ze aan toe zijn. Het liefst zo snel mogelijk, want sommigen trainen al bij andere clubs en hoe langer het duurt, hoe eerder ze vertrekken naar een andere vereniging.”

Artikel delen: