Ingezonden Archieffoto Koningsspelen 2019 - Foto: Ingezonden foto
Ingezonden Archieffoto Koningsspelen 2019
Foto: Ingezonden foto

Sportieve dag tijdens Koningsspelen voor 800 basisschoolleerlingen

Zwolle – Op vrijdag 12 april waren de Koningsspelen. Zo werd er ook een grote en sportieve dag georganiseerd op Sportpark Marslanden voor 800 leerlingen van 6 basisscholen uit de omgeving. Deze dag stond in het teken van bewegen en plezier, maar vooral van samenwerken!

Zo is er dit jaar op Marslanden een samenwerking ontstaan door veel partijen, waar vooral de deelnemende kinderen baat bij hadden, maar uiteraard ook de partijen en organisaties zelf. Kort gezegd waren de Koningsspelen een grote ervaringsplek voor studenten en leerlingen.

Partijen die samengewerkt hebben ten aanzien van de Koningsspelen zijn het Thomas a Kempis College (TAK) met leerlingen die aanbod verzorgden en Landstede Sport & Bewegen die ook een bijdrage hebben geleverd aan het aanbod, maar ook een rol hebben gespeeld bij de coaching van de TAK-leerlingen. Daarnaast hebben studenten van Sport, Bewegen en Gezondheid voor een gezonde lunch gezorgd voor alle vrijwilligers en hebben studenten van Landstede Zorg & Welzijn in twee dagen tijd het sportpark versierd en allerlei zorg en faciliterende taken op zich genomen. Ook waren er dit jaar voor het eerst deelnemers van De Twijn (speciaal onderwijs) die hebben deelgenomen aan het reguliere programma. Samen met SportService Zwolle, Fysiomobilae (EHBO) en Stichting Sportpark Marslanden, hebben we met elkaar deze mooie sportdag en samenwerking voor elkaar gekregen. Iets waar men trots op is.

Artikel delen: