Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Zwolle – Woensdagavond vanaf 19.45 uur neemt PEC Zwolle het in eigen huis op tegen FC Groningen. De Zwollenaren kunnen met een goed gevoel terugkijken op de laatste ontmoeting. Er werd in Groningen namelijk met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Vito van Crooij.

De ploeg uit het hoge noorden draait een prima tweede seizoenshelft. Groningen pakte namelijk in de laatste zes wedstrijden tien punten, waarvan vier in een uitwedstrijd en staat op de 9e plek. Ook PEC Zwolle presteert na de winterstop beduidend beter dan in het eerste gedeelte van de competitie. Met het aantal punten van de Zwollenaren en het programma van de concurrentie, lijken de Blauwvingers zich te kunnen gaan opmaken voor een nieuw seizoen op het hoogste niveau van Nederland.

Op dat hoogste niveau speelden beide ploegen sinds de promotie naar de Eredivisie zes keer tegen elkaar in Zwolle. De balans van die zes wedstrijden is in het voordeel van de Groningers. PEC Zwolle won twee keer en verloor de overige vier edities. De laatste overwinning tegen Groningen in het MAC3PARK stadion dateert uit het seizoen 2017/2018. De Zwollenaren moesten zich twee keer terug knokken na een achterstand en wisten de wedstrijd ook nog naar zich toe te trekken. De 1-1 kwam van de voet van Stef Nijland, in de 60e minuut maakte Ryan Thomas de 2-2 en in de absolute slotfase wist Youness Mokhtar voor de driepunter te zorgen. FC Groningen-speler Tom van Weert pakte in de 87e minuut nog een rode kaart, vanwege een spijkerharde tackle op Dirk Marcellis.

De Blauwvingers kunnen vertrouwen tanken uit de laatste thuiswedstrijden. Fortuna Sittard werd met 5-0 verslagen, FC Emmen ging met 3-0 over de knie en er werd, door 0-0 te spelen tegen AZ, ook nog knap een punt bemachtigd. Na die prettige resultaten in eigen huis moest de ploeg van Stam naar Tilburg, waar na negentig minuten een 2-0 eindstand voor de thuisploeg op het bord stond. Extra tegenvaller was de zware blessure die verdediger Thomas Lam opliep. Onderzoek in het ziekenhuis toonde aan dat de Fins international zijn middenvoetsbeentje gebroken heeft en zich kan gaan richten op het nieuwe seizoen. Ook de uitwedstrijd in Arnhem verliep niet goed voor PEC Zwolle, dat met 4-1 onderuit ging.

Tegen FC Groningen krijgen de Zwollenaren de kans om zich van die nederlaag te revancheren. Bovendien speelt PEC Zwolle woensdagavond alweer de voorlaatste wedstrijd voor eigen publiek. Na FC Groningen komt alleen VVV-Venlo op zondag 12 mei nog naar Zwolle. Door de wijzigingen in het speelschema, wordt de laatste wedstrijd nu op woensdag 15 mei gespeeld in Breda tegen NAC.

De wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Assistent-scheidsrechters zijn Charl Schaap en Freek Vandeursen. VAR is Erwin Blank, bijgestaan door Mark Nagtegaal. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: