Mountainbikers racen door de sneeuw

Alweer de derde nationale crosscountry wedstrijd, dit keer in Nieuwkuijk!
De weersverwachtigen logen er zondag niet om. Sneeuw, hagel, onweer en lage temperaturen. Desondanks trokken weer veel renners uit het hele land vol goede moed naar het mooie parcours rond wielerbaan ‘de heuvelen’.

Ook de meeste leden van het Zwolse team Bikestudio hadden er zin in. Na de goed verlopen wedstrijden in de voorgaande weken waren zij benieuwd of ze deze vroege vorm konden behouden. In de Masters 1 wedstrijd kon Tjeerd Govaert zich wederom ver voorin het deelnemersveld laten zien. Een knappe 5e plek was het resultaat. In de masters 2 wedstrijd kon Jos van Rein zich een tijdlang binnen de top tien handhaven. Vlak voor de meet glipte er echter een groepje langs. Jos was desondanks zeer tevreden, mede omdat hiermee een aantal doelstellingen gehaald waren. René de Jonge was iets minder tevreden over zijn 42e plek, gezien de prestaties van de weken daarvoor.

De volgende wedstrijd is er één in de zgn. Bergrace-serie, waarin drie
wedstrijden een eigen mini-competitie vormen. Het leuke van deze competitie is dat iedereen mee kan doen aan de verschillende onderdelen en dat ‘toppers’ en recreanten tegelijk starten binnen dezelfde wedstrijd! De eerste wedstrijd uit deze serie is op 30 maart bij kasteel Rozendael (Gld)

Artikel delen:

Reageer