Buitensporig veel aandacht voor pleegzorg

Buitensporig veel aandacht voor pleegzorg

Zwolle – Donderdag 2 mei staat Buitensporig in de stationshal van station Zwolle tussen 11.00u en 19.00u in het teken van pleegzorg. Want pleegouders blijven hard nodig! 

Door uiteenlopende omstandigheden kunnen sommige kinderen (tijdelijk) niet opgroeien in hun eigen gezin. Daarom zoekt Trias pleeggezinnen die hen een fijne plek willen bieden. Voor korte of langere tijd, voltijds of af en toe een weekend en in de vakantie. Als thuis wonen (tijdelijk) niet lukt is het voor een kind fijn om toch zoveel mogelijk in de eigen omgeving te kunnen blijven. Met de vertrouwde school, sport- of muziekles, ouders, familie en vriendjes in de buurt. Daarom zijn er in alle gemeenten in Overijssel voldoende pleegouders nodig.

Benieuwd of er een pleegouder in jou schuilt?
Wat houdt pleegzorg in? Kan iedereen ‘zomaar’ pleegouder worden? Is pleegzorg ook voor pubers? En kun je pleegouder worden met een fulltime baan? Op donderdag 2 mei kun je in de stationshal van Zwolle CS al je vragen stellen aan ervaren pleegouders en medewerkers van Trias, je kunt filmpjes bekijken, de pleegoudertest doen en pleegkinderen ‘letterlijk’ een gezicht geven. Ook delen medewerkers van Trias gratis suikerspinnen uit. Benieuwd of er een pleegouder in jou schuilt? Wees welkom bij ‘Buitensporig veel aandacht voor pleegzorg!’

Gewone mensen gezocht voor een bijzonder kind
Eric Lieben van Trias Pleegzorg: “Voor de (tijdelijke) opvang van kinderen zoeken we mensen die kinderen aandacht, stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en open staan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Over Buitensporig
Buitensporig is een nieuwe, tijdelijke plek in de stationshal van Zwolle (oude Bruna-locatie), waar reizigers aangenaam kunnen wachten op de volgende trein of op reisgenoten. De invulling van het programma van Buitensporig wordt verzorgd door diverse organisaties. Donderdag 2 mei is Trias Pleegzorg de ‘programmamaker voor één dag’.

Artikel delen: