Verkeersmaatregelen Koningsnacht en Koningsdag

Verkeersmaatregelen Koningsnacht en Koningsdag

Zwolle – Op zaterdag 27 april zijn er in Zwolle in verband met Koningsdag diverse festiviteiten. Ook tijdens Koningsnacht is er in de Zwolse binnenstad van alles te doen. Deze activiteiten en het groot aantal verwachte bezoekers hebben gevolgen voor het verkeer. 

Een aantal wegen zal afgesloten zijn. De fietsenrekken op het Grote Kerkplein zijn er op 26 en 27 april niet. Een aantal stadsbussen rijdt een aangepaste route. Er zullen extra taxistandplaatsen zijn.

Maatregelen

In de binnenstad is een aantal wegen afgesloten.

  • Op 26 april is vanaf 18.00 uur parkeren in de Blijmarkt niet mogelijk i.v.m. opbouw van podia. Vanaf 18.00 uur wordt de rijroute Blijmarkt-Koestraat-Praubstraat-Grote Kerkplein-Sassenstraat afgesloten ter hoogte van Luttekestraat. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur.
  • Om 18.00 uur wordt de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkpark. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur.
  • Op 27 april zijn de zijstraten van Blijmarkt – Koestraat afgesloten tussen 12.00 en 00.30 uur. De rijroute Blijmarkt-Koestraat blijft toegankelijk.
  • Tussen 11.30 en 20.00 uur is Gasthuisplein – Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkstraat. Dit wordt aangegeven ter hoogte van Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat.
  • Op 26 en 27 april vervalt de parkeermogelijkheid op parkeerterrein Rodetorenplein.

Fietsenrekken
De fietsenrekken op het Grote Kerkplein, Melkmarkt en Rodetorenplein zijn op 26 en 27 april niet aanwezig. Fietsen kunnen gestald worden in de aanwezige fietsenrekken en bij de bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad.

Zie voor de locaties en meer informatie: https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/verkeer-en-vervoer/fietsen/fietspar…

Stadslijnen
De stadslijnen 2,3 en 4 van Keolis rijden op 26 april vanaf 17.00 uur en op 27 april de gehele dag een aangepaste route via Pannekoekendijk.

De aanwezige bushaltes op Jufferenwal, Rodetorenplein, Dijkstraat en Wihelminasingel – Kerkstraat vervallen op deze dagen.

Dance-event op festivalterrein Grote Vaart
Op de locatie Scania-terrein aan Grote Voort vinden op 26 april het dance-event Coen en Sander en op 27 april het dance-event Kingdance plaats. Bebording op onder andere Blaloweg verwijst naar de locatie. De Kamperweg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De Kamperweg en fietsbrug Blaloweg blijven toegankelijk voor fietsers.

Het Kamperpad, het fietspad tussen Blaloweg en Kamperweg, is afgesloten.

Op de looproute van het station (zuidkant) naar het dance-terrein aan de Grote Voort, waar het dance-event wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden.

Zie voor het programma van het dance-event : https://www.kingdance.nl

Taxi’s
Van vrijdag 26 april 18.00 uur tot 28 april 06.00 uur zijn er taxistandplaatsen op het  RodeTorenplein/Buitenkant (tot aan de bocht) en vier taxistandplaatsen op de Potgietersingel. Uiteraard zijn er ook taxi’s te verkrijgen op de reguliere taxistandplaats aan de Zuidzijde van het station.

Artikel delen: