Opbouw  29e editie Bevrijdingsfestival in volle gang - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden

Opbouw 29e editie Bevrijdingsfestival in volle gang

Zwolle – De opbouw van het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Overijssel in Park de Wezenlanden is in volle gang. Vrijwilligers zijn druk met de opbouw van het festivalterrein. De 29e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel is in zicht.

Het jaarthema van de 29e editie van het BFO is: In vrijheid kiezen. Het nationaal comité 4 en 5 mei sluit met dit thema aan bij de viering van 100 jaar kiesrecht. In 2019 zijn er bovendien Europese en Provinciale verkiezingen. Het comité staat ook stil bij de waarde van de vrije, democratische rechtstaat, het teniet doen van deze rechtstaat tijdens de Duitse bezetting en de verantwoordelijkheid die we zelf hebben om de rechtstaat en de verworven vrijheden te waarborgen.

De opening van de 29e editie van het festival vindt om 11.45 uur op het hoofdpodium plaats. Het Bevrijdingsvuur wordt overgedragen en de vlam van het Bevrijdingsfestival Overijssel aangestoken. Dit vuur wordt door 16 estafetteslopers van av PEC1910 in een tocht van 86 kilometer opgehaald uit Wageningen. Bij het laatste gedeelte van die tocht sluiten zich jeugdleden en G lopers van de vereniging aan. Vanaf het Provinciehuis ook de deelnemers van de Vrijheidsmaaltijd, die dit jaar voor het eerst gehouden wordt. Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Na het ontsteken van de vlam zal het Wilhelmus worden gezongen.

MAAN , een van de drie ambassadeurs van de vrijheid zal om 12.00 uur het hoofdpodium openen.

Zorg voor de aarde is belangrijk om vrijheid door te kunnen geven. Met het project ‘Ontdek de Wereld van Morgen’ wordt geprobeerd de allerkleinste festivalbezoekertjes bewust te maken om zuinig met de aarde om de gaan. Wat betreft het afval wordt het We Reduce, Re-use, Recycle principe gehanteerd. Je vindt ‘Ontdek de Wereld van Morgen’ op de familieweide.

Meer info over het Bevrijdingsfestival Overijssel kun je hier lezen.

Een kort overzicht van het hele programma kun je hier lezen.

Artikel delen: