Eerste Minibieb Opendagen van Nederland in Zwolle

Eerste Minibieb Opendagen van Nederland in Zwolle

Zwolle – Zaterdag 18 en zondag 19 mei vinden de eerste Minibieb Opendagen van Nederland plaats – en dat gebeurt in Zwolle! Beheerders van 18 Minibiebs organiseren leuke en verrassende activiteiten tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Een Minibieb is een klein kastje gevuld met boeken. Je vindt ze vaak bij mensen in de voortuin. Iedereen kan er een boek uithalen om thuis te lezen, of er een gelezen boek in zetten. Op eigen initiatief organiseren 18 Zwolse Minibiebhouders de eerste Minibieb Opendagen van Nederland. Met steun van het BuurtCultuurFonds bieden zij deze dagen verschillende activiteiten aan om de Minibiebs in de spotlights te zetten.

Johan Kramer, een van de initiatiefnemers, is er trots op dat zoveel Zwolse Minibiebhouders zich hebben aangemeld. ‘Er is dus eigenlijk altijd wel een Minibieb in de buurt die meedoet.’ Hij is enthousiast over de activiteiten die de Minibiebbeheerders hebben georganiseerd. ‘Kinderen kunnen leren striptekenen, egels van boeken vouwen, letterstempels maken… Voor volwassenen is er een open podium, een lezing over het enneagram, er worden gedichten voorgelezen…Er is echt voor iedereen wat te doen!’

In Zwolle verschijnen er steeds meer Minibiebs, aldus Kramer. ‘En dat is niet zo gek. Ze worden veel gebruikt door mensen uit de buurt. Door de Minibieb Opendagen te organiseren willen wij de Minibiebs nog meer bekendheid geven.’ Iedereen uit Zwolle is daarom van harte welkom bij één van de 18 Minibiebs. Kramer: ‘We zouden het ook heel leuk vinden als mensen naar Minibiebs gaan die niet direct in hun buurt staan. Een beetje op reis in je eigen stad! Dus spring op de fiets en ga naar een wijk waar je anders nooit komt!’

Het programma met alle activiteiten en de 18 deelnemende Minibiebs vind je op stadkamer.nl. In de vestigingen van Stadkamer zijn vanaf 1 mei ook de flyers met daarop het programma te vinden. Voor wie enthousiast is geworden en zelf een Minibieb wil beginnen, is er allerlei informatie te vinden op minibieb.nl.

Artikel delen: