Leerlingen TalentStad krijgen weerbaarheidstraining

Woensdagmiddag was de laatste uit de serie weerbaarheidstrainingen die leerlingen van TalentStad volgden in Café de Bommel in Zwolle. Zij deden dat in het kader van hun opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid. In totaal volgden 41 derde en vierdejaars leerlingen de afgelopen maanden de training.

In het kader van het leren in de praktijk werd voor de training een ‘echte’ locatie gekozen. De eigenaren van Café de Bommel, Frank ter Burg en Suat Azer, die naast hun café het ook een bureau voor training & advies runnen, ontwikkelden een training op maat. De training bestond uit twee delen. De leerlingen volgden eerst een agressietraining waarbij de nadruk ligt op het omgaan met primaire reacties, bijvoorbeeld in spanningsvolle situaties. Daarna werd aan de hand van rollenspelen in de praktijk geoefend, bijvoorbeeld bij de deur van het café in een situatie waarin een klant vervelend gedrag vertoont. Ook kregen ze nog een introductieles kickboxen.

Het doel van de training was vooral om de leerlingen bewust te maken van wat ze allemaal kunnen. In de training werd hen geleerd hoe je in allerlei verschillende situaties met agressie omgaat. Wanneer de leerlingen éénmaal dergelijke situaties hebben meegemaakt, geeft dat hun veel meer zelfvertrouwen.

Artikel delen:

Reageer