Kunstwerk Swol
Kunstwerk Swol

Werkzaamheden aan kunstwerk Swol aan Stationsweg en blauwe lijn op Stationsplein

Zwolle – Van maandag 6 mei tot en met 14 mei aanstaande vinden werkzaamheden plaats aan het kunstwerk Swol aan de Stationsweg en de bijbehorende blauwe lijn op het Stationsplein. Het kunstwerk is onderdeel van Portal, de Zwolse kunstroute van het station naar de binnenstad. Het Swol met de blauwe lijn wordt in die periode verwijderd en naar de werkplaats van de kunstenaars in Zoetermeer getransporteerd. Het kunstwerk komt terug op het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg. 

In opdracht van de gemeente Zwolle wordt een deel van de Zwolse kunstroute aangepast. De gemeente wil met de aanpassingen het kunstwerk samenvoegen met de nieuwe inrichting van het Stationsplein en de Stationsweg.

Werkzaamheden
Maandag 6 mei en dinsdag 7 mei vinden graafwerkzaamheden plaats bij Swol en de elektrakast ter plaatse. Daarnaast wordt de elecktra die aan Swol is bevestigd losgekoppeld en worden er hijspunten aan het kunstwerk vastgemaakt. Een extra lange vrachtwagen vervoert Swol op woensdag 8 mei naar de werkplaats van de kunstenaars in Zoetermeer. Gedurende de hijsactiviteiten zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer veilig te laten doorstromen. Woensdag 8 mei en donderdag 9 mei verwijdert een aannemer de aanwezige mantelbuizen, wordt het gat van Swol gedicht en opnieuw bestraat. Tijdens deze periode wordt ook de blauwe lijn eruit gehaald en getransporteerd naar de werkplaats. Op die locatie wordt de bestrating hersteld.

Portal: magische kunstroute van station naar binnenstad
Portal is het kunstwerk van Ram Katzir, Chaja Hertog en Nir Nadler voor de looproute van het station naar de binnenstad van Zwolle. Met Portal  heeft Zwolle een aansprekend kunstwerk van hoge artistieke kwaliteit, dat een spannende bijdrage levert aan de looproute van het station naar de binnenstad. De route heeft internationale allure en een blijvende toegevoegde waarde voor de stad. De hele kunstroute kan vanuit verschillende richtingen ervaren worden en is ontworpen zonder begin of einde. De route is op 23 januari 2016 geopend. Meer informatie over de kunstroute staat op portalzwolle.nu en over de nieuwe inrichting van het Stationsplein en Stationsweg staat op zwolle.nl/stationspleinnoord.  

Artikel delen: