Verhalenverteller Eric Borrias vertelt De Scheepsjongens van Bontekoe - Foto: Eigen foto Verteller
Verhalenverteller Eric Borrias vertelt De Scheepsjongens van Bontekoe
Foto: Eigen foto Verteller

Pop-up tentoonstelling van Rijksmuseum Amsterdam in Zwolle

Zwolle – Drie volle middagen speelplezier, loeigoeie verteltheatervoorstellingen en aanstekelijke rootsconcerten die ook voor ouders een lust voor oog en oor zijn.

Dat gebeurt allemaal op het Kinderplein aan de Zwolse Thorbeckegracht tijdens Internationaal Storytelling Festival Zwolle Unlimited van 31 mei tot en met 2 juni. Bouw je eigen schip of bezoek de eerste pop-up expositie van het Rijksmuseum buiten de Randstad. Ouders kunnen er heerlijk genieten van een drankje terwijl de kinderen voorstellingen bezoeken of meedoen aan de vele kinderactiviteiten.

Het Rijksmuseum Amsterdam doet voor het eerst een pop-up tentoonstelling buiten de hoofdstad. Op zaterdag 1 juni tussen 12.00 en 18.00 uur kan het publiek op Internationaal Storytelling Festival Zwolle Unlimited de expositie Rembrandt en zijn tijdgenoten bezoeken. Vraag de museumgidsen om je rond te leiden over deze hele speciale festivaltentoonstelling en ontdek welke verhalen de schilderijen eigenlijk vertellen. Waarom kijken de Staalmeesters zo verstoord op? En wat maakt het melkmeisje van Vermeer zo bijzonder? Doe mee met de quiz en maak kans op een Familiegids t.w.v. 10 euro voor het echte Rijksmuseum.

Een groot deel van de activiteiten wordt aangeboden via het principe van Voor de pet, oftewel waardebepaling achteraf. Jij of je kind geeft na de voorstelling wat je het waard vond. Ook zijn er veel gratis toegankelijke activiteiten. Voor de grote kindertheatervoorstellingen moet een kaartje worden gekocht, maar dat kan aan de tent zelf met pin, of via het internet en online bankieren direct via de website van het festival. Kijk op de website van Zwolle Unlimited voor alle kindervoorstellingen.

Bouw in drie dagen een echt schip. Tijdens de drie kindermiddagen kun je onder leiding van de studenten van Deltion helpen met alles wat nodig is om een schip te bouwen. Maak jij de bouwtekening? Of ga je liever masten maken en zeilen fabriceren van oude doeken? Ben jij die timmerman die nodig is om het schip af te timmeren? Help je mee touwen knopen? Je kunt allerlei werk doen dat nodig is om het schip perfect af te maken.

Laat je schminken of loop het blotevoetenpad. Ga met Macventure Sports klimmen en lopen over het water van de Thorbeckegracht. Draai je eigen pot of schaal bij de pottenbakhoek van Zwolifant. Ga op zoek naar goud in het waterbassin van Museum de Oude Aarde of ervaar hoe kinderen vroeger speelden tijdens de Oudhollandse spelen.

Artikel delen: