Thriller Live komt een dag later naar Zwolle

Michael Jackson wordt dit jaar 50 jaar, zit 45 jaar in het vak en “Thriller”, het bestverkochte album aller tijden verscheen 25 jaar geleden. Deze drie jubileums worden gevierd met THRILLER LIVE, de grote muziekshow met hits van Michael en The Jackson 5.

Vanwege de grote belangstelling voor Thriller Live edities in Amsterdam gaat er één voorstelling in de verkoop in de IJsselhallen van Zwolle op 23 april. Aanvankelijk zou de show al op dinsdag 22 april naar Zwolle komen, maar de organisatie laat woensdag aan Weblog Zwolle weten dat de reis uit Londen en daarna de opbouw in Zwolle meer tijd vergt. Er zijn al 5.000 tickets verkocht, maar er zijn nog voldoende kaarten voor de première in Zwolle verkrijgbaar. Thriller Live is daarna van 24 tot en met 27 april te zien in de Heineken Music Hall Amsterdam. De kaartverkoop is al in januari 2008 van start gegaan.

Maar liefst 35 artiesten waaronder zangers, dansers, een gospelkoor en live band vermaken het publiek ruim twee uur. Michaels ongelofelijke muziekcarrière herleeft met nummers van The Jackson 5 waaronder I Want You Back, I’ll Be There, Can You Feel It en zijn beste solo-hits als Rock With You, Thriller, Beat It, Billie Jean. Bij THRILLER LIVE krijgt het publiek weer het echte ‘Jacksongevoel’ terug uit de jaren 70 en 80. De show is ‘Thrilling’ en de beste videoclips worden levensgroot geprojecteerd. Na afloop van de show gaat het feest door tijdens de gratis Afterparty met uitsluitend hits uit de jaren ’70 en ’80.

Artiesten

Verantwoordelijk voor de choreografie is LaVelle Smith Jr., die zijn sporen verdiende als choreograaf van Michael Jacksons World History Tour, maar ook werkte voor Janet Jackson en Beyoncé. Te horen en te zien zijn o.a. ex-Shalamar zanger Jeffrey Daniel

(I Can Make You Feel Good) en Zoe Birkett, finalist van de Britse editie van Idols. Jeffrey werkte eerder samen met Michael Jackson, o.a. als co-choreograaf van de videoclips voor Bad and Smooth Criminal. Publiekslieveling is de 14-jarige Dominic Smith, in de show o.a. te horen met een prachtige versie van Ben.

Datum en locatie

THRILLER LIVE is op woensdag 23 april te zien in de IJsselhallen van Zwolle en van donderdag 24 april tot en met zondag 27 april in de Heineken Music Hall Amsterdam. De show begint om 20.30 uur.

THRILLER LIVE wordt in Nederland gepresenteerd door SOLD OUT Touring en de Heineken Music Hall.

Kijk voor meer informatie op www.thriller-live.nl

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Update:

  Om productionele redenen hebben de producenten van Thriller Live besloten de eerste show in Nederland op 22 april in de IJsselhallen Zwolle te annuleren. Na de succesvolle try-out tournees in Engeland is de show vorige maand verder ontwikkeld. Hierbij zijn de eisen aan licht, geluid en projectie behoorlijk verder aangescherpt. In eerste instantie zouden alle materialen in Nederland gehuurd worden maar vanwege het gebruik van high tech apparatuur, zoals een megagroot doorlicht-lcdscherm, en heel specifieke eisen aan licht en geluid is besloten om gebruik te maken van dezelfde apparatuur waarmee Thriller Live op dit moment ook in Engeland on tour is. De hele installatie wordt nu vanuit Engeland naar Nederland gebracht voor de shows in Amsterdam en Zwolle. Echter zondagavond 20 april speelt de show nog in Zuid-Engeland, waardoor de opbouw van de show in de IJsselhallen in gevaar komt en de voorstelling op 22 april niet haalbaar lijkt.

  De betrokken partijen betreuren deze annulering zeer. De shows op 23 april in de IJsselhallen en van 24 tot en met 27 april in de Heineken Music Hall gaan gewoon door. Uit de kaartverkoop kunnen we concluderen dat de muziek van Michael Jackson nog altijd zeer populair is.

  Bezoekers van de show die kaarten hebben gekocht voor 22 april ontvangen bericht. Ze zijn welkom op de andere speeldata of ontvangen hun geld retour.  ⚠️ Meld

 2. Jammer, maar de voorstelling van 23/4 blijft de 1e in Nederland. dat dan weer wel. 😉 Benieuwd wat Ferdi D. er van foto’s voor maakt voor de HMH. Ach, dat kunnen jullie vast ook wel 8)


  ⚠️ Meld

 3. Ik snap niet helemaal hoe ze dan wel binnen een dag weer op- en afgebouwd kunnen hebben binnen Nederland… Dat is toch ene vergelijkbaar logistiek probleem dan? Of ligt het aan het vervoer op het schip?


  ⚠️ Meld

Reageer