Fototentoonstelling Shelter City te zien op Stadhuis

Fototentoonstelling Shelter City te zien op Stadhuis

Zwolle – Op het Stadhuis is vanaf morgen de fototentoonstelling van Shelter City te zien. Het gaat om foto’s van mensenrechtenverdedigers. Uitzonderlijke mensen, die op verschillende plekken in de wereld zijn opgestaan tegen schendingen van mensenrechten en vrijheden. Omdat ze werden lastig gevallen en bedreigd, schuilden ze tijdelijk in Zwolle en tien andere steden. Daniella van Bergen maakte, in opdracht van Justice and Peace, prachtige portretfoto’s.

De tentoonstelling wordt op woensdag 8 mei a.s. om 15.30 uur geopend door Klaas Sloots, wethouder Zorg & Welzijn. Een van de mensenrechtenverdedigers die momenteel in Nederland verblijft, is Judith uit Nigeria. Zij vertelt haar verhaal tijdens de opening. Daniella van Bergen geeft een toelichting op haar foto’s. Ook Sebastiaan van der Zwaan, directeur van Justice and Peace, komt aan het woord. Daarna zijn de foto’s voor iedereen te bekijken.

Justice and Peace haalt mensenrechtenverdedigers tijdelijk naar Nederland in het kader van Shelter City. Zwolle wil een gastvrije stad zijn en heeft tot dusver twee mensen elk drie maanden kunnen laten schuilen. De mensenrechtenverdedigers kunnen hier in veiligheid verder werken. Ook hebben ze zo de kans om op adem te komen en hun netwerk te vergroten.

De foto’s zijn te zien in het Stadhuis (Grote Kerkplein 15) tot 6 juni. Meer informatie is ook te vinden op www.sheltercity.nl. Partners van Shelter City zijn: Justice and Peace, IPMB, Windesheim Honours College en gemeente Zwolle.

Artikel delen: