Hilton en Deltion starten met Hilton Class

Hilton Hotels Corporation en ROC Deltion College bundelen hun krachten in een exclusieve en unieke samenwerking. Vanaf het schooljaar 2008/2009 kunnen jaarlijks vijfentwintig eerstejaarsstudenten van de opleiding International Hospitality Studies zich voor de Hilton Class inschrijven. Deelname aan de Hilton Class betekent dat studenten vanaf het tweede tot en met het vierde studiejaar alle stages lopen bij de bekende hotelketen in binnen- en buitenland. Een verrijking voor hun studie en werkervaring.

Hilton en Deltion werken al enkele jaren samen om het Middelbare Hotelonderwijs gestalte te geven. “Hilton is een toonaangevende hotelketen die wereldwijd opereert. Het bedrijf staat open voor onze studenten en participeert graag in het hotelonderwijs,” vertelt Jan Willem Wassink, directeur Horeca & Reizen van het Deltion College in Zwolle. “Wij vinden het heel belangrijk dat het bedrijfsleven invloed uitoefent op het onderwijs. Zowel Deltion als Hilton haalt veel voordeel uit deze samenwerking.” Björn Olthof, trainingsmanager Hilton, vult aan: “Wij investeren graag in studenten. De opleiding en de praktijk moeten goed op elkaar worden afgestemd en het bedrijfsleven speelt daar een belangrijke rol in. Samen met Deltion kunnen we MBO-studenten goed voorbereiden op de internationale hotelbranche.”

De hotelbranche groeit en heeft goed opgeleid personeel nodig. “Uit ieder leerjaar, vanaf het tweede jaar, komen vijfentwintig studenten bij ons stage lopen. We verwelkomen straks dus vijfenzeventig stagiaires per jaar,” vertelt Olthof. “Studenten die in de Hilton Class zitten, maken een grotere kans om na hun studie bij ons aan het werk te gaan. Zij kennen onze werkwijze en wij weten wat zij kunnen. Dat geeft een voorsprong.” Na het behalen van het diploma International Hospitality Studies kunnen studenten ook aan het werk bij diverse andere hotels en hotelketens wereldwijd.

Zowel voor Hilton als voor Deltion is het een uniek project. Nog niet eerder werden studenten tijdens hun opleiding al zo intensief voorbereid op een toekomst binnen een hotelketen. Hilton als organisatie wordt in al haar aspecten, van de filosofie tot de Brand Standards, verweven in de gebruikelijke lesmaterialen. Jan van der Putten, Cluster General Manager, en Hossam Haggag, Senior Director Learning & Development Europe, Middle East & Africa zijn de initiatiefnemers van het project. Zij benadrukken dat het voor Hilton een wereldprimeur is. Beide hebben hoge verwachtingen van deze samenwerking en vertrouwen op een enorme spin-off voor Hilton èn Deltion.

Op dinsdag 1 april worden alle zestig eerstejaarsstudenten en hun ouders geïnformeerd over de mogelijkheden van de Hilton Class. Ook wordt dan de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend. Er kunnen maximaal vijfentwintig studenten meedoen. Na inschrijving volgt een selectieprocedure. Criteria hierbij zijn de resultaten uit het eerste jaar, de motivatie van de student en de evaluatie van de leraren.

Artikel delen:

Reageer