De Nooterhof weer open - Foto: Jan la Faille
Foto: Jan la Faille

De Nooterhof weer open

Zwolle – Samen met andere groene vrijwilligersorganisaties neemt de Milieuraad het beheer en de openstelling van de Nooterhof op zich. Het park gaat tot en met oktober 2019 vier dagen per week open. Het Voorzomerfeest Nooterhof op 12 mei is de eerste dag dat het park open gaat.

 Aan de Milieuraad, samen met andere Zwolse natuurorganisaties, is enkele maanden geleden door de gemeente Zwolle gevraagd om in 2019 de Nooterhof, inclusief het Earthship, met vrijwilligers open te stellen. Zo kunnen Zwollenaren weer genieten van het mooie park, van natuur en milieuactiviteiten, en kan ook de juiste zorg besteed worden aan de natuur ter plekke. Intussen krijgt de gemeente zelf de tijd verder te zoeken naar een nieuwe exploitant die meewerkt aan een blijvende groene invulling na 2019. Vorig jaar is Landstede, de vorige eigenaar gestopt met het beheer van het park.

Een oproep van de Milieuraad om mee te helpen leidde tot heel veel enthousiaste bijval, en meer dan 80 reacties. Mensen willen meehelpen met koffie en thee schenken, tuin onderhoud, begeleiding van activiteiten, of incidentele klussen. Daarmee is er voldoende hulp om het park te openen.

Vanaf maart zijn er met behulp van Vrijwillig Landschapsonderhoud Zwolle (VLO), en een grote groep nieuwe vrijwilligers allerlei opknap- en opruimwerkzaamheden verricht. De bestaande tuingroep is , aangevuld met nieuwe vrijwilligers inmiddels ook weer gestart. Er is nog veel te doen, maar het park is klaar om geopend te worden. Onze bedoeling was om het park begin april te openen. Dat is vertraagd omdat de onderhandelingen tussen de oude eigenaar en de gemeente tijdrovend bleken. Op dit moment wordt door hen aangegeven dat er op wordt gemikt dat het park ook na 12 mei open kan.

 Op www.nooterhof.nl vindt je meer informatie over de stand van zaken, ook over activiteiten die worden georganiseerd. Om te beginnen is op 12 mei het Voorzomerfeest Nooterhof, van 13.00- 17.00 uur, gepland. Ook is er een natuurspeurtocht Lentekriebels met Klara de Kikker van IVN Zwolle en Milieuraad, voor bezoekers van het park. Deze start later in mei. Openingstijden de Nooterhof vanaf de openingsdatum: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 11.00-17.00 uur.

 Wil je meehelpen, mail dan met Michiel van Harten, info@milieuraadzwolle.nl

Foto's 3
De Nooterhof weer open - Foto: Jan la Faille
Foto: Jan la Faille
De Nooterhof weer open - Foto: Jan la Faille
Foto: Jan la Faille
Artikel delen: