Clinic rolstoelbasketbal door Internationals

Clinic rolstoelbasketbal door Internationals

Zwolle – Dinsdag 28 mei van 19:00 – 20:30 uur organiseert Stichting Basketball Experience NL (BEN), in samenwerking met SportService Zwolle, Iedereen Actief en basketbalvereniging Be Quick’28 een eenmalige rolstoelbasketbalclinic. De clinic wordt gegeven door Internationals Jitske Visser en Xena Wimmenhoeve.

Iedereen is welkom om deel te nemen: ook mensen zonder een beperking nodigen we van harte uit om rolstoelbasketbal te komen ervaren. De clinic vindt plaats bij de sportzalen van het Deltion Collega, Mozartlaan 5. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de agenda van www.sportservicezwolle.nl

Vanuit het programma Iedereen Actief ‘Ontdek en doe mee’, legt SportService Zwolle duurzame verbindingen tussen gebruikers en aanbieders.
“Deze rolstoelbasketbalclinic sluit daar mooi bij aan, Het is fantastisch dat de dames van het Nederlandse rolstoelbasketbalteam hier in Zwolle een clinic komen verzorgen, dat geeft de rolstoelbasketballers van Be Quick’28 ook weer een extra boost. Sinds 2013 hebben zij een rolstoelbasketbalteam en trainen op dinsdagavond bij Deltion. Ook mensen die bijvoorbeeld vanwege een blessure niet meer staand kunnen basketballen nodigen we van harte uit om een keer rolstoelbasketbal te komen ervaren. Heb je affiniteit met basketbal? Dan moet je zeker mee komen doen op 28 mei aanstaande” vertelt Loes Boetes, regio coördinator aangepast sporten bij SportService Zwolle.

BEN organiseert in het hele land diverse rolstoelbasketbalclinics om het EK Rolstoelbasketbal voor vrouwen onder de aandacht te brengen welke plaatsvindt van 30 juni tot en met 7 juli in Rotterdam. Zwolle is één van de speelsteden waar de Internationals een clinic komen verzorgen,
Voor aanvullende vragen over de clinic op 28 mei kan je contact opnemen met Roos Hudepohl van BEN, roos@basketballexperience.nl.

Deelname aan de clinic is gratis en er zijn sportrolstoelen aanwezig. Daarnaast maak je kans op diverse prijzen richting het EK rolstoelbasketbal in Rotterdam.

Artikel delen: