Hamburgers maken van piepschuim om op te eten - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Hamburgers maken van piepschuim om op te eten

Zwolle – Wist jij dat meelwormen in staat zijn om plastic te verteren? Op dinsdag 21 mei komt Marc Paulusma van Studio Marc tijdens Café O2 een workshop geven over zijn project ‘Made by Mealworms and Me’.

Er zal een eigen ‘meelwormenhuisje’ gemaakt worden, waar met eigen ogen gezien kan worden hoe meelwormen polystyreen verorberen. Aan het einde van de avond neem je de weckpot met meelwormen mee naar huis. Deze workshop wordt je aangeboden door Provincie Overijssel. Opgeven is vereist in verband met het aantal plaatsen.

Marc deed voor zijn project ‘Made by Mealworms and Me’ onderzoek naar meelwormen als oplossing voor plastic afval. Hiervoor gebruikte hij de mogelijkheid van meelwormen om piepschuim af te breken. De vetgemeste wormen werden daarna tot eetbare burgers verwerkt, elk met 165 gram verteerd polystyreen. Zo kunnen wij ons eigen overschot aan plastic weg eten. Marc creëerde een tweedelig kunstwerk waarin dit scenario wordt uitgespeeld, van meelworm tot burger.

Wil jij ondervinden wat meelwormen kunnen met piepschuim en je eigen weckpot met de plastic-etende beestjes mee naar huis nemen? Meld je snel aan voor Café O2: Made by Mealworms and Me door Studio Marc! We beginnen om 20:00 in de Rabo Foyer en opgeven is vereist in verband met het aantal plaatsen.

Club Cele | Inspiratiesessie en workshop: Made by Mealworms and Me door Studio Marc | Café O2 Zwolle vindt plaats op dinsdag 21 mei 2019 om 20:00 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt25].

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende
verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema’s, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra viaredactie@clubcele.nl.
Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl. Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2Zhj4hd

Artikel delen: