Oorlogsgravenstichting bedankt consul van de gemeente Zwolle met zilveren erespeld

Oorlogsgravenstichting bedankt consul van de gemeente Zwolle met zilveren erespeld

Zwolle – Als dank voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Zwolle ontving Marinus Heldoorn afgelopen woensdag 8 mei een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud van de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Meijer was hierbij aanwezig.

Marinus  Heldoorn neemt na 19 jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 2000 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Zwolle en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Zwolle liggen 45 Nederlandse oorlogsslachtoffers en 18 geallieerde oorlogsslachtoffer begraven. Marinus Heldoorn is als consul opgevolgd door Helma van Dalen-Schlepers.

Werkzaamheden van de consuls
In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 355 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld. 

Artikel delen: