Cultureel Zwolle werkt samen aan nieuw Stadsfestival - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden

Cultureel Zwolle werkt samen aan nieuw Stadsfestival

Zwolle – Cultureel Zwolle slaat de handen ineen om een Stadsfestival nieuwe stijl te ontwikkelen. De zeven founders: Zwolse Theaters, Hedon, de Fundatie, Allemaal Zwolle/HCO, Academiehuis, Stadkamer en de Zwolse 8 – Cibap, Landstede, Deltion, Windesheim, Zone College, Viaa, KPZ, ArtEZ – delen de noodzaak om krachten te bundelen en kennis te delen. De trekkers van deze founders produceren samen met de Zwolse Stadsproductie een multidisciplinair festival nieuwe stijl.

Vanuit inhoud is gezocht naar een partij die in staat is verbindingen te leggen en in de breedte kan samenwerken. De Zwolse Stadsproductie is het productiehuis dat community-art voorstellingen en projecten ontwikkelt zoals recentelijk het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne. Initiatiefnemers Ilona Kevelham en Boudewijn Koops gaan voor het nieuwe festival aan de slag als producent en artistiek leider. Het Stadsfestival vormt al jaren de start van het culturele seizoen, waar we elkaar als Zwollenaren na de vakantie weer ontmoeten. Een festival voor en door de stad waar ruimte is voor (Zwols) talent en nationaal bekende kunstenaars en artiesten.

Voor deze editie van het festival wordt ingezet op een divers programma met; theater, muziek, beeldende kunst, multimedia, eten en drinken en verhalen van toen en nu. Het driedaagse festival zal plaats vinden van 6 t/m 8 september op een nieuwe locatie: op en rondom Potgieterspark , Blijmarkt en het Grote Kerkplein.

Maandag 13 mei a.s. om 20:00 uur zijn buurtbewoners welkom in de Rabofoyer van Schouwburg Odeon om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en vragen te stellen zodat we samen bouwen aan het festival in de bruisende binnenstad, in uw buurt.

Artikel delen: