De Markesteen viert jubileum met nieuw logo

Openbare daltonschool de Markesteen aan de Gedeputeerdenlaan 45 in Zwolle-Zuid bestaat in 2008 twintig jaar. Dit jubileum gaat de school natuurlijk vieren. Dat begint met de onthulling van een nieuw logo, op maandag 31 maart a.s. om 8.30 uur. Daarna zullen alle leerlingen gezamenlijk op school ontbijten.

Het logo van de Markesteen is even oud als de school zelf en is geïnspireerd op de vorm van het gebouw waarin de school nu gehuisvest is. Dit logo is niet meer van deze tijd. Bovendien zal de Markesteen over ruim twee jaar verhuizen naar nieuwbouw op de locatie van Het Kwartiers. Het logo past dan helemaal niet meer bij de school. Het twintigjarig jubileum is daarom een goed moment voor de introductie van een nieuw logo. De onthulling hiervan wordt voor de kinderen een grote verrassing. Ook omdat Daan, die voor de leerlingen in het dagelijkse (dalton)schoolleven een rol speelt, een gedaanteverandering heeft ondergaan. De aangepaste Daan is net als het nieuwe logo helemaal van deze tijd.

Na de onthulling van het logo schuiven de leerlingen aan bij een gezamenlijk feestontbijt dat wordt gesponsord door de Albert Heijn in Zwolle-Zuid.

Deze start van de jubileumviering wordt in de komende weken gevolgd door meer feestelijke activiteiten.

Twintig jaar obs de Markesteen

De Markesteen is de enige openbare daltonschool in Zwolle. In het daltononderwijs, waarvoor de school in 1999 koos, staat een aantal principes centraal: zelfstandigheid, vrijheid, verantwoordelijkheid en samenwerking. Het hiermee leren omgaan blijkt leerlingen een goede basis te geven voor het vervolgonderwijs. De school zoekt daarbij steeds naar passende vernieuwing. De methode Topondernemers, die dit schooljaar is ingevoerd, is hiervan een voorbeeld. Er is gekozen voor deze methode, waarin de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek geïntegreerd zijn, omdat deze beter aansluit bij de leerstijl van kinderen.

Toen de school twintig jaar geleden begon was dat met 75 leerlingen en 4 leerkrachten. Nu zijn er 295 leerlingen en 28 leerkrachten.

Artikel delen:

Reageer