VV Berkum
VV Berkum

Berkum met 10 man langs zwak WHC

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 2-1 gewonnen van WHC, dat verdedigend flinke steken liet vallen en voorin onmachtig was. Berkum speelde bijna een uur lang met een man minder, maar had opmerkelijk weinig moeite om de winst binnen te harken.

“We zijn vandaag eigenlijk niet in de problemen gekomen, ook niet met 10 man,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast. “Achterin stond het gewoon goed bij ons, ook in de dekking. Mijn complimenten aan de jongens voor hun vechtlust.” Zijn collega Wiljan Mossing Holsteyn van WHC zag dat zijn ploeg tekort schoot. “Het was tactisch én technisch niet goed bij ons. We speelden vanaf de 36e minuut met een man meer, maar ik denk niet dat veel mensen dat hebben gezien.”

Berkum miste door blessures een hele stoet aan basisspelers, maar startte prima en WHC-keeper Django van der Lande moest al snel alles uit de kast halen om een hard schot van Yoram Zandvliet te pareren. Vijf minuten later werd spits Michel van Aggele in het WHC-strafschopgebied van de sokken gelopen en dat betekende een penalty voor de Zwollenaren. Doelman Van der Lande koos de goede hoek, maar kon de strafschop van Jason Huisman toch niet keren: 1-0.
In de 19e minuut kwam Yannick Kaluzi, na een voorzet van Zandvliet, voor het WHC-doel centimeters tekort om te scoren maar hij stond even later wél aan de basis van de tweede Berkum-goal. Na een knappe dieptepass van Huisman haalde keeper Van der Lande een inzet van Kaluzi nog wel uit de benedenhoek, maar vervolgens werd de bal door WHC-verdediger Taco Reijnen in zijn eigen doel gewerkt: 2-0. Berkum was oppermachtig tegen een zwak verdedigend en aanvallend onmachtig WHC, maar kreeg 10 minuten voor rust een volstrekt onnodige tegenvaller te verwerken. Na een opstootje bij de zijlijn kreeg Berkum-spits Kaluzi een rode kaart gepresenteerd, zodat de thuisclub bijna een uur met 10 man verder moest.

In de tweede helft bracht WHC-coach Mossing Holsteyn enkele aanvallende wissels in het veld, maar ondanks het overtal kwamen de Wezepers er lange tijd niet door. Berkum-keeper Dominic van Hoof plukte veel indraaiende voorzetten en te zwakke doelpogingen uit de lucht, terwijl vóór hem ook het centrale verdedigingsduo Patrick van der Veen en de knap debuterende Max Leeflang uitstekend op dreef was.
Pas enkele minuten voor het slot kwam WHC dichterbij toen de bal niet goed werd weggewerkt in de Berkum-defensie. Mitchel Dijkhof kon daardoor van afstand uithalen, maar de 2-1 viel veel te laat voor de Wezepers om nog met een gestolen punt aan de haal te gaan.
Daardoor is Berkum een plek gestegen naar de zevende plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B. WHC blijft 14e en zal alle zeilen moeten bijzetten in de resterende twee duels om nacompetitie of zelfs directe degradatie te ontlopen.

Artikel delen: