TV Triade met 5 teams van start in triatloncompetitie

Zwolle – Triatlonvereniging TV Triade uit Zwolle staat dit seizoen met maar liefst 5 teams ingeschreven voor de triatloncompetitie. Zowel een heren- als damesteam doet mee op het eenna-hoogste 1eDivisie-niveau.

De dames komen voor het zevende achtereenvolgende jaar uit in deze landelijke competitie, de heren voor het tweede achtereenvolgende jaar. Naast het heren- en damesteam in de 1eDivisie, komt er nog een damesteam uit in de 2eDivisie Noord en herenteams in de 3e- en 4eDivisie Noord.

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei is de aftrap van de competitie in Almere Haven. Daar staan direct alle vijf de Triade-teams aan de start. Voor de 1eDivisie stond een zogenaamde Triple Mix op het programma maar vanwege de lage watertemperatuur is dit omgezet naar een Team Time Trial met individuele kwalificatie. Daarbij leggen de atleten ’s ochtends individueel een supersprint af (200 meter zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km hardlopen), gevolgd door 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen in de middag, waarbij de afstand als team wordt afgelegd. De spectaculaire Triple Mix, die bestaat uit 3 heats (Heat 1 bestaat uit zwemmen, fietsen en lopen, heat 2 uit lopen, fietsen en zwemmen en heat 3 uit fietsen, zwemmen en lopen) wordt verschoven naar Rotterdam en vindt plaats op 22 juni. De andere Divisieteams doen in Almere ook een Team Time Trial.
De wedstrijden in de 1eDivisie vinden dit jaar verder plaats op 9 juni in Weert (Olympische Afstand), op 22 juni in Rotterdam (Triple Mix), op 29 juni in Holten (stayer sprint) en op 7 september in Vroomshoop (Team Time Trial 1/8e afstand).
Door een krappe bezetting is het voor de damesteams een heel gepuzzel om bij elke wedstrijd voldoende mensen aan de start te hebben staan. Daarom is handhaving in de 1eDivisie de doelstelling. Het herenteam heeft, na een 6e plek vorig jaar, een plek in de top 5 als doelstelling.

Artikel delen: