Nachtelijke werkzaamheden aan Hofvlietbrug en Holtenbroekerbrug

Nachtelijke werkzaamheden aan Hofvlietbrug en Holtenbroekerbrug

Zwolle- Van woensdag 15 mei tot en met vrijdag 17 mei vinden er ’s nachts werkzaamheden plaats aan de Hofvlietbrug en de Holtenbroekerbrug.

Vanwege testactiviteiten worden de beweegbare bruggen in die periode tussen 22.00 uur en 6.00 uur bediend. Verkeersregelaars worden ter plaatse ingezet.

De gemeente Zwolle voert in 2019 omvangrijke werkzaamheden uit aan de vier grote bruggen die op afstand bedienbaar zijn. Het gaat om de Mastenbroekerbrug, Twitstvlietbrug, Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug. De besturing en de aandrijving van de bruggen worden aangepast of vernieuwd, zodat ze voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen uit de Europese Machinerichtlijn.

In de eerste fase gaat het om de Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug. De werkzaamheden duren van 29 april 2019 tot en met 21 mei 2019. Beide bruggen zijn dan niet bedienbaar. De doorvaarthoogte van de Holtenbroekerbrug is tijdens de werkzaamheden 2.00 meter boven NAP en die van de Hofvlietbrug 2.80 boven NAP. Het (auto)verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van de bruggen. Meer informatie over de werkzaamheden staat op www.zwolle.nl/bruggen.

Artikel delen: