VVD-Raadslid Hans Wijnen vertrekt naar Waterschap

VVD-Raadslid Hans Wijnen vertrekt naar Waterschap

Zwolle – VVD-Raadslid en vicevoorzitter van de gemeenteraad Hans Wijnen vertrekt uit de Zwolse gemeenteraad.

Fractie en VVD-bestuur feliciteren hem met zijn voordracht voor het Dagelijks Bestuur van het waterschap Drents Overijsselse Delta. Zij willen Hans ontzettend bedanken voor zijn harde werk, jarenlange inzet voor de Zwolse VVD en wensen hem succes in zijn nieuwe functie. Burgerraadslid Jeroen Doornbos (39) volgt hem op.

Hans Wijnen heeft burgemeester Henk Jan Meijer maandagochtend per brief laten weten dat hij bij ingang van zijn benoeming als Dagelijks Bestuurslid afstand doet van zijn raadszetel. 21 mei is die installatie. Jeroen Doornbos, woont in Zwolle-Zuid, is ondernemer en sinds 2018 burgerraadslid. Hij is enthousiast om nu een raadszetel te accepteren en vanuit een nieuwe rol zich hard te maken voor een mooier Zwolle.

Hans Wijnen: “Na de verkiezingen op 20 maart was ik vereerd door al die mensen die op mij gestemd hebben. Het voelt bijzonder om nu een bestuurlijke rol op mij te kunnen nemen in het Dagelijks Bestuur van een prachtig waterschap. Ik ga de Zwolse politiek missen en ben trots op de zaken die we met elkaar de afgelopen jaren voor elkaar hebben gekregen.”

Fractievoorzitter Thom van Campen: “Ik vind dit een prachtige kans voor Hans en ga hem uiteraard erg missen. In de eerste plaats als fijne collega met wie ik al ruim 10 jaar samenwerk, maar ook als fractiegenoot die veel voor onze stad heeft betekend.” Van Campen ziet in Jeroen Doornbos een goeie opvolger. “Jeroen is sinds de gemeenteraadsverkiezingen actief als burgerraadslid en ik ben blij dat we met Jeroen een bevlogen en optimistisch volksvertegenwoordiger krijgen die voor de VVD aan de slag gaat om Zwolle mooier te maken”.

Artikel delen: