FC Zwolle gaat snijden in de selectie

FC Zwolle gaat voor komend seizoen snijden in de selectie. Trainer Jan Everse en directeur Gerald van den Belt zijn tot deze conclusie gekomen na een grondige analyse van de spelersgroep.

Zo moet er nog om de tafel worden gegaan met Koen Garritsen en Tozé. Beide spelers komen in aanmerking voor een nieuw contract, maar door het inkrimpen van de tv-gelden en het vooralsnog ontbreken van een hoofdsponsor zijn ze voor Zwolse begrippen behoorlijk duur. “Als we Tozé houden wordt het een dure speler. Maar we moeten creatief met ons budget omgaan. We streven naar kwaliteit en dat zal betekenen dat we straks met een wat kleinere selectie gaan werken”, zo vertelt Everse in De Stentor. Wie wél zeker zijn van een langer verblijf zijn Bram van Polen en Derk Boerrigter, van wie de opties in het contract zijn gelicht. Ook Jordy Zuidam en Jesper Hoogendoorn komen in aanmerking voor een nieuw contract.

Ook FC Twente-huurling Marcel Kleizen mag van Everse blijven, maar het is nog onzeker waar de spits volgend jaar speelt. “Dat is dus nog even afwachten”, aldus de oefenmeester.

Afscheid wordt er ook genomen. Dennis van der Wal, Erik Rotman, Mike Derlagen, Anco Jansen, Marcel de Bruijn en Romano Bijl zijn aan hun laatste Zwolse maanden bezig, al staat de deur nog op een kier. “Zeker voor Van der Wal zie ik nog wel mogelijkheden, maar op dit moment concentreren we ons even op andere posities”, zo redeneert Everse.

Met de amateurs Yassine Assa en Ivar van Harskamp en de aan Heerenveen verhuurde Harrmen Kuperus gaat Zwolle donderdag om de tafel.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Waar blijft het geld?

  Dit seizoen extra inkomsten:
  -vergoeding FC Groningen ontbinding huurovereenkomst Danny Holla;
  -vertrek Oravainen (hoge loonkosten);
  -beker inkomsten NEC (bruto 70.000 euro) en Feyenoord (bruto /- 350.000);
  -inkomsten periodtitel;
  -inkomsten hoge notering op de ranglijst.

  De schulden bedragen volgens Gerald van den Belt slechts 2 ton (resterende garantiestelling gemeente). Deze kunnen moeiteloos met de extra inkomsten van dit seizoen worden afgelost. Er blijft zelfs geld over om aan andere zaken te besteden.

  Daarnaast gaat de begroting met 5 ton omhoog naar 3.5 miljoen euro.

  Volgend seizoen vervallen de kortingen voor gepensioneerden, gehandicapten en arbeidsongeschikten.

  Er komt nog een nieuwe hoofdsponsor wat ook extra inkomsten voor de club betekent.

  Waarom is er dan niet meer spelersbudget???


  Maak melding

Reageer