SWZ renoveert 147 woningen aan de Van Riebeekstraat

SWZ renoveert 147 woningen aan de Van Riebeekstraat

Zwolle – SWZ ondertekende vandaag samen met Bouwbedrijf Meijer een overeenkomst voor de duurzame renovatie van 147 woningen aan de Jan van Riebeekstraat, Olivier van Noortstraat, Abeltasmanstraat en de Willembarentszstraat. Bouwbedrijf Meijer gaat voor SWZ de werkzaamheden uitvoeren. Met deze renovatie wordt de Wipstrik weer een stukje mooier en worden de woningen comfortabeler en energiezuiniger om in te wonen. Dit project is onderdeel van de grote verduurzamingsaanpak van woningen in Zwolle door SWZ.

Op bezoek
 Monique Boeijen en Martijn Endeman mochten op bezoek bij bewoonster Anneke Koekoek. Tijdens de koffie vertelde ze: “Ik ben zo blij dat mijn woning wordt aangepast. Dan zit ik er van de winter lekker warmpjes bij en mijn energierekening wordt lager. Ik woon hier al met veel plezier, maar straks wordt het nog prettiger.”

 De Renovatie
 Bij alle woningen worden de dakpannen vervangen en dakgoten vernieuwd. Daardoor zijn de nieuwe daken tevens geschikt voor zonnepanelen. Bewoners kunnen kiezen voor zonnepanelen. Ook wordt er onderhoud gepleegd aan de buitengevel. We gaan buitenschilderwerk uitvoeren en alle kunstof kozijnen worden gereinigd. Voor de bewoners die niet met een eerdere renovatie hebben meegedaan bieden we alsnog energetische maatregelen aan. De woningen gaan daarmee van Label C-D-E-F-G naar B en A. Er zijn diverse woningen in de wijk met diverse energielabels. Door de woningen goed te isoleren zijn de energielabelstappen mogelijk. We doen dat door het plaatsten van HR++ glas en een cv-installatie bij bewoners die dat nog niet hebben.

Planning
 De renovatie start is juni 2019 bij de eerste woningen aan de Abel Tasmanstraat. Het grootste deel van de werkzaamheden start na de zomervakantie in augustus-september 2019.

 Communicatie
 In januari 2019 zijn alle bewoners geïnformeerd over de renovatie. Alle bewoners hebben een brief ontvangen. De komende tijd starten we met het persoonlijk bezoeken van de bewoners. In een gesprek stemmen we af, wat we gaan doen en wat het onderhoud betekent. Naar verwachting is de renovatie medio april 2020 klaar.

 Monique Boeijen, directeur bestuurder van SWZ en Martijn Endeman, directeur van Bouwbedrijf Meijer tekenden de overeenkomst op het kantoor van SWZ.Zwolle –

Artikel delen: