ANWB start fietsinzamelingsactie in Zwolle

ANWB start fietsinzamelingsactie in Zwolle

Zwolle – Het ANWB Kinderfietsenplan start donderdag 16 mei in Overijssel met het inzamelen van fietsen die vervolgens worden opgeknapt en cadeau gedaan aan kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Inwoners van Overijssel kunnen fietsen die zij over hebben afgeven bij werkplaats Travers Welzijn aan de Gasthuisdijk 24 in Zwolle.

In 2015 zette de ANWB het Kinderfietsplan op. De ANWB haalt de fietsen op en deelt die via haar partners, onder meer het Nationaal Fonds Kinderhulp, uit aan kinderen die een fiets hard nodig hebben. Dankzij deze samenwerking stappen al duizenden kinderen op de fiets. De ANWB ziet een lichte stijging in het aantal donaties. Met een opmerkelijke piek in het voorjaar als mensen hun schuurtjes opruimen. Fietsen zijn voor kinderen vaak de enige manier om van A naar B te komen. De ANWB vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets.

De komende maanden kunnen inwoners van Overijssel ook zelf een inzamelingsactie starten. Hiervoor is een speciale toolkit ontwikkeld die te downloaden is op anwb.nl/kinderfietsenplan. Een andere optie is om een fiets in te leveren bij: Travers Welzijn, Gasthuisdijk 24, Zwolle.

Het ANWB Kinderfietsenplan wil kinderen die opgroeien in armoede helpen en hun kansen in de maatschappij vergroten door veilige fietsen te doneren. Met een fiets kunnen kinderen naar de school van hun keuze, bij vriendjes op bezoek en meedoen met leeftijdsgenoten.

Artikel delen: